Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

OFW opent volgende maand een modelwoning met handigheidjes voor ouderen

OFW opent volgende maand een modelwoning met handigheidjes voor ouderen
Galjoenstraat 39 in Dronten
Foto: Google Streetview

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten is aan de Galjoenstraat 39 - tegenover de Ichthuskerk - een ‘belevingswoning’ aan het inrichten. De modelwoning wordt voorzien van betaalbare handigheidjes om ouderen langer zelfstandig in hun huidige woning te kunnen laten wonen.

De komst van de woning werd in december al aangekondigd door OFW-directeur Truus Sweringa. Het is één van de activiteiten in het kader van het 50-jarig bestaan van de verhuurder.

Iedereen mag kijken

OFW werkt bij dit project samen met de gemeente Dronten en zorgorganisaties als Coloriet en Icare. „Elke inwoner van de gemeente mag een kijkje nemen en ideeën opdoen voor de eigen huur- of koopwoning”, kondigt OFW aan op haar website, „Leden van Senioren Netwerk Dronten leiden bezoekers rond.”

Projectleider Jan Dirk Westmaas vertelt op de site: „In Nederland vindt vergrijzing plaats, maar het woningaanbod voor ouderen is schaars. Onze uitdaging is om op een effectieve wijze woningen geschikt te maken om ook op oudere leeftijd prettig en verantwoord in te kunnen wonen.”

Rondleiding

OFW geeft alvast een voorproefje op de rondleiding: „U wordt wakker. Een mat naast bed licht dankzij bewegingssensoren op, waardoor u veilig uw weg naar de verhoogde toilet vindt. Een handige beugel en anti-slipvloer geven u in de douche houvast. Dankzij de drempelloze deurportalen is de kans op struikelen kleiner. In de keuken kookt u elektrisch een eitje, dus veiliger.”

„De bel gaat. Op een schermpje in huis ziet u wie voor de deur staat. Bij de voordeur vindt u de post in een handig opvangbakje. Bukken hoeft niet meer. Terug in de kamer is het tijd voor een kop koffie in de sta-op stoel... De dag kan beginnen.”

BelevingswoningOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo