DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

OFW laat in speciale modelwoning allerlei aanpassingen voor senioren zien

OFW laat in speciale modelwoning allerlei aanpassingen voor senioren zien
Claudia van Loveren (Huurders Belangen Vereniging)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er komt aan de Galjoenstraat een modelwoning, waarin Oost Flevoland Woondiensten allerlei mogelijke aanpassingen voor senioren gaat demonstreren. „Mensen kunnen het dan zien en ervaren. Misschien dat ze zeggen: zoiets wil ik ook wel”, hoopt OFW-directeur Truus Sweringa.

De modelwoning wordt ingericht in het kader van het 50-jarig bestaan van OFW. Wanneer het huis geopend wordt, is nog niet precies bekend: „We zijn volop met de voorbereiding bezig. We zijn ideeën aan het ophalen en daarna gaan we de woning inrichten.”

Betaalbare oplossingen

De aangepaste woning wordt voorzien van verschillende voorzieningen die het langer zelfstandig wonen ondersteunen. Truus Sweringa benadrukt dat het hierbij gaat om betaalbare oplossingen.

„We kunnen wel allerlei high tech presenteren, maar als het 30.000 euro kost, dan kunnen huurders zich het niet permitteren. Het moet dus wel toepasbaar zijn, eventueel via bijvoorbeeld de WMO.”

Kleine aanpassingen

Claudia van Loveren is de nieuwe voorzitter van de Huurders Belangen Vereniging. Zij is blij met deze modelwoning: „Er zijn veel mensen met lichamelijke beperking die toch graag in huidige woning willen blijven wonen. Die zitten vaak al tientallen jaren in die woning en hebben daar hun sociaal leven. Vaak zijn er kleine aanpassingen mogelijk, waardoor men er toch kan blijven wonen.”