Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

OFW klaagt dat SP-klachten anoniem zijn: „Kunnen er alleen algemene lering uit trekken”

OFW klaagt dat SP-klachten anoniem zijn: „Kunnen er alleen algemene lering uit trekken”
Nathalie Crone
Foto: eigen foto

DRONTEN - Het ‘zwartboek’ dat de Socialistische Partij vrijdag aan Oost Flevoland Woondiensten overhandigde, leidt ook weer tot een klacht van OFW. De woningverhuurder schrijft dat 63 van de 65 klachten anoniem zijn: „Daardoor kunnen we er op dit moment alleen een algemene lering uit trekken.”

De SP heeft haar klachtenboek niet openbaar gemaakt. OFW-manager Nathalie Crone heeft er wel kennis van kunnen nemen en zij stelt: „We vinden het vervelend dat deze huurders onze dienstverlening als onprettig ervaren. Iedere klacht is er één teveel.”

Nadere gegevens

Crone hoopt dat de SP alsnog nadere gegevens over de klachten verstrekt: „Want we weten niet over welke wijk het gaat en hoe lang geleden dit speelde. Hiervoor moeten we eerst in gesprek met de huurder zelf. Pas dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken.”

Manager Marco Kersing zegt dat OFW al veel verbeterd heeft als het gaat om communicatie bij renovaties: „Zo hebben we meer persoonlijk contact.”

Procedure aanscherpen

Verder kondigt OFW aan haar klachtenprocedure aan te scherpen: „Het is belangrijk dat huurders ontevredenheid bij OFW melden. Komt men hier niet uit, dan is er de geschillenadviescommissie waar huurders zich tot kunnen wenden. Huurders kunnen zich ook wenden tot de Huurders Belangen Vereniging.”

De woningcorporatie stelt dat uit onderzoek blijkt dat de huurders over het algemeen goed te spreken zijn. Nathalie Crone daarover: „We vinden het belangrijk dat huurders tevreden zijn over de woning en daar prettig en comfortabel in kunnen wonen. Open staan voor klachten en er verbeterpunten uit halen, horen daar bij.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo