DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

OFW-huurders klagen volgens SP over communicatie, renovaties, energielabels

OFW-huurders klagen volgens SP over communicatie, renovaties, energielabels
Foto: OFW
Redactie: M.H.

DRONTEN - De Socialistische Partij in Dronten en enkele huurders gaan vrijdag een ‘zwartboek’ overhandigen aan Oost Flevoland Woondiensten (OFW). In het boek staan volgens de partij 65 individuele klachten van huurders.

De SP is de afgelopen periode druk in de weer geweest om klachten te verzamelen. Volgens de partij zijn er drie soorten ongenoegen: de communicatie van OFW, de renovaties en de energielabels na renovatie.

,,Mensen komen met vragen en problemen niet snel op de juiste plek binnen de organisatie terecht, of worden zelfs op een vervelende manier te woord gestaan”, aldus de SP in een persbericht.

Steken laten vallen

Over de renovaties schrijft de partij: ,,Qua planning liep dat veelvuldig mis, waardoor mensen bijvoorbeeld voor niets thuis zijn gebleven in afwachting van werkzaamheden. In de uitvoering lijkt de onderaannemer gaandeweg de renovaties steeds meer steken te hebben laten vallen.”

Het derde probleem is volgens de socialisten dat er na renovatie energielabels aan woningen zijn gekoppeld die niet terecht zijn gebleken: ,,Hierover gaat de SP nog verder in gesprek met OFW en de gemeente.”