Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

OFW gaat na Spelwijk in Swifterbant omgeving Groenlandstraat in Dronten renoveren

OFW gaat na Spelwijk in Swifterbant omgeving Groenlandstraat in Dronten renoveren
De Groenlandstraat in Dronten.
Foto: Google StreetView

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten is bezig met het renoveren van het laatste deel van haar woningbezit uit de beginjaren van de gemeente Dronten. Komend voorjaar zijn Heraut, Blazoen, Vendelier en Jachthoorn (Swifterbant) aan de beurt. Daarna volgt als laatste de Groenlandstraat en omgeving in Dronten.

De renovatie in de Spelwijk in Swifterbant zou dit jaar van start gaan, maar die start is uitgesteld tot het komend voorjaar. Het gaat om de modernisering van 48 woningen.

Kaprenovatie

„Als de Spelwijk klaar is, hebben we de modernisering afgerond. Dan staat alleen nog de omgeving van de Groenlandstraat op het programma”, weet OFW-directeur Truus Sweringa, „Daar is al heel veel gebeurd en het gaat nu om de kaprenovatie.” Daarbij wordt het dak van rond de honderd woningen ook meteen geïsoleerd.

Hele grote opgave

Sweringa herinnert eraan dat meer dan de helft van de OFW-woningen ruim 45 jaar oud is: éénderde is gebouwd van 1964 tot ’68 en éénderde tussen 1968 en ’72. „Al die woningen waren tegelijk aan groot onderhoud toe en dat was een hele grote opgave”, aldus de OFW-directeur.

Met de afronding van die renovatie is het woningbezit van OFW een stuk duurzamer: „Door het tweede toilet boven kunnen ouderen bovendien langer in de woningen blijven wonen. De uitstraling van die wijken is veranderd, mensen hebben een wat royalere badkamer, het hang- en sluitwerk is modern en voldoet aan het politiekeurmerk. Je ziet dat dat goed loopt.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo