Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Nut en noodzaak van schoolzwemmen wegen in Dronten niet op tegen nadelen

Nut en noodzaak van schoolzwemmen wegen in Dronten niet op tegen nadelen
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - „Nut en noodzaak van het schoolzwemmen wegen niet op tegen de tijd en de energie die hiermee gemoeid gaan.” Dit schrijven B en W van de gemeente Dronten over het opnieuw invoeren van het schoolzwemmen.

De gemeenteraad nam in november op initiatief van de SP een motie aan, waarin B en W de opdracht kregen om de mogelijkheden van het schoolzwemmen toch nog eens te onderzoeken. Het college is tot de conclusie gekomen dat de scholen geen voorstander zijn.

Veel tijd

„Bijna alle leerlingen zijn in het bezit van een zwemdiploma en een zwemles (als natte gymles) neemt relatief veel tijd in beslag”, aldus het gemeentebestuur, „Dit gaat ten koste van andere leergebieden.”

Schoolzwemmen invoeren voor uitsluitend de kinderen zonder zwemdiploma is volgens B en W geen optie: „Dit is organisatorisch heel lastig en geeft veel onrust in de groep. Daar komt bij dat de kinderen die dan zouden gaan schoolzwemmen in de meeste gevallen juist de kinderen zijn die de andere lessen niet kunnen missen.”

Pas van Dronten

De meeste scholen hebben enkele kinderen zonder zwemdiploma: „Het gaat hier vooral om allochtone kinderen en kinderen uit sociaal zwakkere milieus.”

De gemeente vindt het wel belangrijk dat ook deze kinderen kunnen zwemmen. Daarom wordt er gekeken wat de mogelijkheden zijn in combinatie met de Pas van Dronten. De gemeente gaat dit de komende maanden bestuderen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo