DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nieuwe dominee Christelijk Gereformeerde Kerk doet intrede tijdens dienst in open lucht

Nieuwe dominee Christelijk Gereformeerde Kerk doet intrede tijdens dienst in open lucht
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

Persbericht Christelijk Gereformeerde Kerk te Dronten:

(door Nico Dieleman)

Zondagochtend heeft de nieuwe predikant ds. J. Oosterbroek van de Christelijk Gereformeerde Kerk te Dronten zijn intrede gedaan. Hij werd bevestigd door de predikanten. ds. H. Jonkman emeritus predikant van bovenstaande gemeente en ds. M. J. van Keulen uit Drogeham.

De heer werkman uit de gemeente van Kantes sprak zijn spijt uit dat ds. Oosterbroek naar Dronten is gegaan, maar feliciteerde hem en de gemeente van Dronten, met zijn komst naar hier. Ook vertelde hij enige anekdotes over ds. Oosterbroek beleeft in zijn oude gemeente van Kantes.

Locoburgemeester van de gemeente Dronten, Roelof Siepel verheugde zich op de toekomstige samenwerking. Om snel kennis te kunnen maken met Dronten, gaf hij hem een informatiepakket waarin de bijzonderheden van Dronten staan.

De voorzitter van de kerkenraad trok een parallel met de hagenpreek (openlucht kerkdiensten) welke veel werden gehouden in de Nederlanden door calvinisten in 1566 en de volgende jaren, omdat openlijke geloofsuitoefening hun verboden was. Nabij de duinen van Dishoek op Walcheren vond in 1566 de eerste hagenpreek van Nederland plaats.

Door de Corona pandemie is ook voor een dienst in de openlucht gekozen, alleen nu met medewerking van de lokale overheid.

Ds. Oosterbroek bedankte de sprekers en ieder die betrokken was bij de organisatie van zijn intrede.

Vanessa Goudsbloem een gemeentelid en betrokken bij de organisatie, overhandigde ds. Oosterbroek een verrassingspakket met producten uit Dronten en omgeving, en een kennismakingsboek gemaakt door veel gemeenteleden. Waarin eenieder zich voorstelde, zodat ds. Oosterbroek snel zijn nieuwe gemeente kan leren kennen.

Na afloop werd genoten van een gezamenlijke maaltijd.

Er kan terug gekeken worden op een in alle opzichten op een prachtige dienst in de zon.