DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 15 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nieuwe CDA-lijsttrekker Brenda Berghorst ziet zichzelf als bruggenbouwer

Nieuwe CDA-lijsttrekker Brenda Berghorst ziet zichzelf als bruggenbouwer
Brenda Berghorst (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Brenda Berghorst-Ruitenberg is de beoogde nieuwe lijsttrekker van het CDA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het 36-jarige gemeenteraadslid is de opvolger van Jan Klopman. Die was in juni gekozen als lijsttrekker, maar heeft zich na de collegecrisis van de afgelopen periode teruggetrokken.

Brenda Berghorst is sinds maart 2015 lid van de gemeenteraad. Ze was toen de opvolgster van de inmiddels overleden Nelleke van der Klis uit Swifterbant.

Waarom heeft u zich beschikbaar gesteld?

Brenda Berghorst: „Ik draai al een aantal jaren mee bij het CDA en het CDA is echt mijn partij. Ik vind het heel mooi om me daarvoor in te zetten. Ik heb de afgelopen periode meegedraaid in de programmacommissie en de campagnecommissie en daar heb ik ervaren dat ik het leuk vind om voor het CDA bezig te zijn.”

Maar waarom nu de stap naar lijsttrekker?
„Dat was in eerste instantie natuurlijk niet de bedoeling. In de huidige situatie heeft Jan Klopman moeten afzeggen en dan komt er een nieuwe situatie. Ik heb er even over moeten nadenken, maar heb toen gedacht: het is wel heel mooi om me op deze manier voor het CDA in te zetten de komende tijd.”

Je hebt er over moeten nadenken. Dat heeft vooral te maken met de actuele politieke situatie?
„Nee, dat niet eens zozeer. Dat lag vooral op het persoonlijke vlak, want het gaat toch betekenen dat je een intensieve periode tegemoet gaat. We hebben thuis een bedrijf en een jong gezin en dan moet je er toch even over nadenken. Uiteindelijk heb ik gedacht: het past nu en ik ben beschikbaar, dus ik ga het doen.”

Het lijkt erop dat het CDA vooral een bruggenbouwer nodig heeft. Bent u die persoon?
„Ja, zo kan ik mezelf wel omschrijven. Ik vind dat de kracht van de politiek ligt in het samen met elkaar de schouders eronder zetten. Ik ben er een groot voorstander van dat je met elkaar probeert te zoeken naar wat je bindt en niet naar wat je onderscheidt.”

Vanavond wordt de lijst tijdens de ledenvergadering definitief samengesteld. Is dat nog spannend?
„Nou, op dit moment verwacht ik dat niet. Maar in de politiek weet je helemaal niets zeker, dat hebben we de afgelopen tijd wel gemerkt. Vanavond weten we meer.”

Dossier gemeenteraadsverkiezingen 2018

Overzicht lijsttrekkers

CDABrenda Berghorst
ChristenUnieJaap Oosterveld
D66Rob van der Schans
GroenLinksonbekend
Leefbaar Drontenonbekend
PvdASuzanne Stoop
SPPeter Duvekot
VVDTon van Amerongen
.