DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Natuurwerkdag bij natuurstrook Van Werven in Biddinghuizen en in het Torenbosje bij Dronten

Natuurwerkdag bij natuurstrook Van Werven in Biddinghuizen en in het Torenbosje bij Dronten
Foto: Landschapsbeheer Flevoland
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - Landschapsbeheer Flevoland doet op zaterdag 4 november mee aan de landelijke natuurwerkdag. Er kan in de gemeente Dronten op twee plaatsen worden gewerkt: in de natuurstrook Van Werven in Biddinghuizen en in het Torenbosje tussen Dronten en Elburg.

„Natuurstrook Van Werven in Biddinghuizen is heel speciaal, omdat deze strook onderdeel uitmaakt van een bedrijfsterrein”, aldus Landschapsbeheer, „De natuurstrook ligt achter het terrein aan de Hoge Vaart (niet zichtbaar vanaf de weg).”

De deelnemers gaan op 4 november boomopslag knippen en zagen, de poelen schonen en takken en riet afvoeren: „Een leuke klus, die ook heel geschikt is voor kinderen onder de 12 jaar.”

Ponyweide

In het Torenbosje tussen Dronten en Elburg gaan de vrijwilligers ’s ochtends met het bosvak achter het ponyweitje aan de slag. Hier moet worden gedund en opslag verwijderd.

Ook het pad langs de boomhuttenspeelplaats is aan opschoning toe. Verder kunnen de deelnemers het grind in het kunstwerk egaliseren en als er nog tijd over is, wordt de genenbank gekortwiekt.

Aanvang: zaterdag 4 november 2017 00:00