DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Naast CDA vraagt nu ook Leefbaar Dronten om snelle oplossing voor studenten en Polen

Redactie: M.H.

DRONTEN - „De toestroom van studenten en arbeidsmigranten lijkt niet minder te worden. Dit probleem kunnen we niet voor ons uit blijven schuiven”, zei Siert Jan Lap (CDA) donderdag over de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten in de gemeente Dronten. Hij riep B en W op om nog dit jaar met een integrale oplossing te komen.

Ook Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) wees bij de behandeling van de plannen van B en W op de overlast van studenten en arbeidsmigranten in woonwijken: „Laten we daar op korte termijn plannen voor maken!”

Op de rem

Het was de tweede keer in korte tijd dat het CDA aandacht vroeg voor dit onderwerp. Drie weken geleden trapte wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) nog op de rem, omdat de vraag te vroeg kwam. Daarom was het opvallend dat nu ook diens partijgenoot Jan Ammerlaan aandrong op haast.

Het nieuwe college van B en W (zie video) denkt op lange termijn aan grootschalige huisvesting van studenten op de campus. Arbeidsmigranten zouden in het buitengebied bij de bedrijven ondergebracht moeten worden. Jan Ammerlaan vroeg donderdag voor de korte termijn om handhaving: „Dat is noodzakelijk.”

Studentenhuisvesting en arbeidsmigranten

Zomerenquête