DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Monument voor overleden kind krijgt gestalte op begraafplaats Dronten

Monument voor overleden kind krijgt gestalte op begraafplaats Dronten
Henk Keizer aan het werk in het monument.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het eerste deel van het monument voor het overleden kind is de afgelopen dagen geplaatst op begraafplaats De Wissel. Het zijn drie elementen, die symbool staan voor vader, moeder en kind, maar ook voor de drie-eenheid vanuit het christelijk geloof.

De komst van het monument komt voort uit de jaarlijkse wereldlichtjesdag, die wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Het monument is een initiatief van beheerder Henk Keijzer van de begraafplaats en Karin Hofstede en Femke Verhoef van Volatus Uitvaartzorg. Zij hebben samen met Pien Gouka Monuta en Yarden een stichting opgericht om het monument te kunnen realiseren.

Elementen geplaatst

Woensdag zijn de drie elementen geplaatst: staal van de firma Efesto uit Biddinghuizen. Henk Keizer is daarna begonnen met het aanbrengen van grond in die elementen. Als dat klaar is, verzorgt Anno Kuindersma van hoveniersbedrijf Anno 2000 de beplanting, klautertreden en gedenkmogelijkheden.

Aansluitend wordt er nog een gedenkzuil geplaatst, geschonken door steenhouwerij Van Ommen. Het geheel is ontworpen door Carla Renkema van architectenbureau Brink & Fleer.

Wereldlichtjesdag

Het monument krijgt op zondag 9 december een belangrijke rol in wereldlichtjesdag. De overleden kinderen staan die dag echter centraal en niet het monument. Daarom wordt er voorafgaand aan wereldlichtjesdag een officiële opening georganiseerd.