Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Minister Bruno Bruins: Doorstart ziekenhuis belangrijk voor de inwoners van Dronten

Minister Bruno Bruins: Doorstart ziekenhuis belangrijk voor de inwoners van Dronten
Bruno Bruins

Brief van minister Bruno Bruins aan de Tweede Kamer:

In de debatten op 21 en 22 november jl. (Handelingen II 2018/19, nr. 27, VAO Ziekenhuiszorg) heb ik met uw Kamer gesproken over de op handen zijnde doorstart van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Inmiddels heeft de curator mij geïnformeerd dat hedenmiddag met Ziekenhuis St Jansdal op hoofdlijnen overeenstemming is bereikt waardoor een doorstart plaats zal vinden.

In lijn met mijn brief van 20 november jl. (Kamerstuk 31 016, nr. 149) zal St Jansdal in ieder geval de poliklinische zorg in Lelystad en Dronten continueren en zullen een spoedpoli, diagnostiek, poliklinische operatiekamers en dagbehandelingen onderdeel uitmaken van de nieuwe opzet van het ziekenhuis. In de komende periode komt er volgens de curator meer duidelijkheid over de exacte omvang van de gecontinueerde zorg en het aantal werknemers dat een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden.

Ik ben blij dat het is gelukt om een doorstart te organiseren. Dat is belangrijk voor de inwoners van Lelystad, Dronten en omgeving en zeker ook voor de medewerkers van het ziekenhuis. Ik zal de curator, het bestuur van St Jansdal, zorgverzekeraar Zilveren Kruis en ook de medische staf van MC IJsselmeerziekenhuizen en vertegenwoordigers van de patiënten in Flevoland uitnodigen om op zeer korte termijn om tafel te gaan. Ik ga daarvoor graag naar Lelystad.

Met de bovengenoemde partijen ga ik in gesprek over de verschillende aandachtspunten die in de debatten met uw Kamer op 21 en 22 november jl. ter sprake zijn gekomen. Ik zal uw Kamer informeren over de uitkomsten.

De curatoren zijn zoals bekend nog in onderhandeling met Stichting Antonius Zorggroep over een voortzetting van de zorg in de Noordoostpolder en op Urk. De curator heeft de verwachting dat begin volgende week meer nieuws over de voortgang kan worden gemeld.

MC IJsselmeerziekenhuizenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo