DeDrontenaar.nl

Woensdag, 3 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Meting geluidsoverlast in Ketelhaven heeft volgens wethouder geen zin

Meting geluidsoverlast in Ketelhaven heeft volgens wethouder geen zin
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Yvonne den Boer (D66) maakt zich zorgen over de geluidsoverlast, die de inwoners van Ketelhaven straks gaan ondervinden van het vliegverkeer van en naar Lelystad. Zij vroeg om een nulmeting in het bungalowdorp, maar volgens wethouder Dirk Minne Vis (CDA) gaat dat niets opleveren.

Yvonne den Boer vroeg zich af of de huidige meetpunten van vliegtuiglawaai in de gemeente Dronten (in Biddinghuizen en in de wijk De Gilden in Dronten) nog wel relevant zijn: „Hebben we genoeg rekening gehouden met àlle woonkernen en ook met Ketelhaven?”

Unaniem vastgesteld

Als het gaat om de vliegroutes, ziet het D66-raadslid een dikke streep over Ketelhaven: „En als we nu geen nulmeting doen, weten we straks niet of er overlast is.”

CDA-fractievoorzitter Jan Klopman respondeerde dat de huidige meetpunten door de gemeenteraad unaniem zijn vastgesteld. „Misschien hebben we toen niet de juiste beslissing genomen. Daarom vraag ik om er toch naar te kijken”, zei Den Boer.

Nauwelijks meetbare overlast

Dirk Minne Vis zag niets in het voorstel van D66: „Ketelhaven ligt naast de luchtvaartroute. We kunnen er een nulmeting doen, maar dat zal uitwijzen dat daar nauwelijks meetbare overlast is.”