Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Meevaller voor winkeliers Suydersee: Evenementen kunnen tòch gesponsord worden


DRONTEN - De ondernemers van winkelcentrum Suydersee zorgden in januari voor ophef door plotseling te stoppen met het sponsoren van evenementen als Koningsdag en de Sinterklaasintocht. Al die paniek is nergens voor nodig geweest, meldt de gemeente Dronten nu in een persbericht. De winkeliers hebben geld zat om de evenementen gewoon te kunnen ondersteunen.

In het verleden betaalden alleen de leden van de winkeliersvereniging mee aan de evenementen in Suydersee. Sinds een aantal jaren heft de gemeente een zogenaamde ‘reclamebelasting’. Dat geld gaat één op één naar stichting DOES, die de promotie van het winkelcentrum betaalt.

In januari riep DOES minder geld binnen te krijgen dan begroot en een punt te zetten achter sponsoring van een aantal evenementen. Daarop besloot de gemeente Dronten garant te staan voor deze feesten.

Meevaller

Inmiddels blijkt volgens de gemeente dat er over het afgelopen jaar een meevaller is van 18.000 euro. Daarbij gaat het om naheffingen en later geïncasseerde gelden.

Waarnemend voorzitter Guillaume Naipal van stichting DOES is verheugd over die meevaller: „Nu kunnen wij weer in gesprek met onze partners om hen te ondersteunen bij de mooie evenementen die zij in 2019 organiseren.”

Koningsdag en Sinterklaas in DrontenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo