Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Meerpaaldagen: Extra toezien op roken in de tent en op zoek naar meer vrijwilligers

Meerpaaldagen: Extra toezien op roken in de tent en op zoek naar meer vrijwilligers
Joop Weenk
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - „Wij zijn er klaar voor”, zegt voorzitter Joop Weenk over de aankomende Meerpaaldagen. Eigenlijk heeft hij maar één wens: „Ik hoop dat zich nog vrijwilligers aanmelden. Het is niet zo dat er activiteiten niet kunnen doorgaan, maar over de volle breedte kunnen we ‘handjes’ nog heel goed gebruiken.”

Alhoewel de stichting ProDronten voor de editie 2018 voortborduurt op de successen van de afgelopen jaren, zijn er ook weer enkele dingen veranderd. De tent wordt bijvoorbeeld vijf meter breder. Joop Weenk: „Voorheen hadden we een tent van 20 meter en stonden de bartentjes aan de kant van het winkelcentrum ernaast. Dit jaar staan de barren ìn de tent. Hopelijk zorgt dat voor een betere doorstroming en minder blokkades.”

Nieuw is ook dat dat de organisatie strenger gaat toezien op roken in de tent. Twee jaar geleden bezorgden rokers het feest een boete van 650 euro. „Dat is geld dat je niet aan het festival kunt besteden en dat is zonde”, weet Weenk, „Bovendien is een tweede boete exponentieel hoger.”

Paul de Munnik

Natuurlijk zijn er andere artiesten dan voorgaande jaren, maar de programmering is niet wezenlijk anders. De voorzitter kijkt vooral uit naar het optreden van Paul de Munnik, geboren en getogen in Dronten.

In een interview met DeDrontenaar.nl zette De Munnik in januari de deur naar de Meerpaaldagen op een kier: „Ik zag dat als een open sollicitatie en naar aanleiding daarvan heb ik zijn management gemaild.”

„Qua muziek is Paul de Munnik misschien een beetje een buitenbeentje in onze feesttent, maar dat geldt ook voor de ABBA-tributeband. Ook vorig jaar hebben we een zijsprongetje gemaakt met de Beatles-revival en we merken dat daar wel degelijk vraag naar is.”

Goed geregeld

Nog meer dan vorige jaren heeft ProDronten in de hele voorbereiding nauw samengewerkt met gemeente, politie, brandweer en GGD: „Daardoor hadden we in een vroegtijdig stadium alles al geregeld en hadden we de vergunningen ruim van tevoren binnen. Wat dat betreft betalen alle inspanningen van de afgelopen jaren zich uit. Alles is gewoon goed geregeld.”

Wat de organisatie niet in handen heeft, is het weer. Mocht het erg warm worden, dan ligt er een hitteplan: „We richten watertappunten in, zodat mensen drinkwater kunnen tappen en flesjes kunnen vullen. En uiteraard is de horeca er volledig op toegerust om de mensen van een natje te voorzien.”

Waar kijkt de voorzitter zelf ’t meest naar uit? „Behalve naar Paul de Munnik ben ik heel benieuwd naar de donderdagavond”, antwoordt Joop Weenk. De organisatie heeft voor die avond met het aantrekken van Waylon flink haar nek uitgestoken: „En ik ben heel benieuwd hoeveel mensen er komen.”

Aanmelden vrijwilligers



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo