Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Meerpaal wil mensen via vrijwilligerswerk laten meedoen in maatschappij

Meerpaal wil mensen via vrijwilligerswerk laten meedoen in maatschappij
Winanda Huisman
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN - De Meerpaal start een project, waarbij mensen door middel van vrijwilligerswerk weer gaan meedoen in de maatschappij. Dit project ‘Flow’ begint op 25 oktober. Het coachingproject wordt aangeboden door De Meerpaal Welzijn en mogelijk gemaakt door de gemeente Dronten.

,,Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben het gevoel niet meer mee te doen binnen de maatschappij”, vertelt Winanda Huisman van De Meerpaal Welzijn, ,,Dat gevoel proberen wij middels dit traject weg te nemen door de deelnemer uiteindelijk binnen een vrijwilligersfunctie aan het werk te krijgen.’’

Volledig zelf doen

,,Belangrijk aan dit traject is dat de deelnemers het volledig zelf doen, met ondersteuning van de meewerkende instanties en vrijwillige coaches’’, aldus De Meerpaal.

Het coachingtraject start met eenvoudige oefeningen voor de deelnemers, zoals het terugvinden van het ritme in het leven: ,,Van daaruit worden er steeds meer oefeningen toegevoegd die ze uiteindelijk brengen tot een functie binnen de samenleving. Door dit project wordt samen met de deelnemer gewerkt aan zelfredzaamheid en eigen kracht.’’Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo