Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Meerderheid gemeenteraad wil vingers niet branden aan TTIP

Meerderheid gemeenteraad wil vingers niet branden aan TTIP

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten boog zich gisteravond op initiatief van de PvdA over TTIP. Een meerderheid van de raad zag echter niets in een waarschuwing vanuit Dronten tegen de gevaren van deze internationale handelsovereenkomst.

De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn in onderhandeling over de Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP). Het lijkt ver van de bevoegdheden van de gemeenteraad van Dronten af te staan, maar de PvdA betoogde gisteravond dat de overeenkomst wel degelijk lokaal van toepassing is. Sandra Nobel vroeg haar mede-raadsleden om een brandbrief aan de minister te sturen.

600.000 werklozen

De meeste fracties verwezen naar de Europese en landelijke standpunten van hun partijen. Leefbaar Dronten is niet vertegenwoordigd in de Tweede Kamer of het het Europees Parlement, maar Cees Hermus zag juist kansen: ,,Als TTIP de kans krijgt zich te ontwikkelen, hebben we kans dat we 600.000 werklozen aan een baan helpen.''

De SP en GroenLinks zagen wel wat in de motie van de PvdA. ,,TTIP schaadt de Nederlandse en Europese democratie'', zei Paul Vermast van GroenLinks. Buiten de drie linkse tweemansfracties stemden echter alle partijen tegen en dus werd de PvdA-motie naar de prullenbak verwezen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo