DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Meerderheid gemeenteraad wil nu al miljoenen opzij leggen voor omlegging De Zuid

Meerderheid gemeenteraad wil nu al miljoenen opzij leggen voor omlegging De Zuid
De voorgestelde nieuwe verkeerssituatie rond de Open Hof.
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Nut- en noodzaak van de omlegging van De Zuid zijn niet aangetoond”, stellen de oppositiepartijen in de gemeenteraad. Wethouder Nico Verlaan erkent dat het bij de inspraak over dit plan ‘gigafout’ is gegaan, maar wil toch alvast enkele miljoenen opzij leggen voor zijn plan. De coalitie (VVD, CDA en Leefbaar) en dus de meerderheid van de gemeenteraad is het daarmee eens.

„Er zijn al panklare plannen gepresenteerd nog voor er maar één buurtbewoner heeft kunnen meedenken”, zei Paul Vermast (GroenLinks) over de reconstructie van De Zuid en de Walvisstraat.

Vraagtekens

„Dat De Zuid en de Walvisstraat revitalisering verdienen, dat staat niet ter discussie”, vervolgde Vermast, „ Maar wij zien niet welk probleem er nu eigenlijk wordt opgelost met het omleggen van De Zuid.” Ook bij het weghalen van parkeerplaatsen aan De Zuid, vlakbij het centrum, plaatste hij z’n vraagtekens.

Breed gedragen wens

Wethouder Verlaan (CDA) erkende dat het bij de inspraak fout was gegaan: „Maar ik vertrouw erop dat we er uit komen.” Vooruitlopend op die inspraak vroeg hij de gemeenteraad wel de ruimte om snel door te kunnen pakken: „ Want het is een wens die breed gedragen wordt in de bevolking om zo snel mogelijk het centrum af te ronden met onder andere dit initiatief.”

Roelf Raterink (PvdA) probeerde de wethouder nogmaals te verleiden tot uitspraken over nut en noodzaak van het verleggen van De Zuid, doch Verlaan gaf geen krimp. Hij wist zich gesteund door zijn coalitiegenoten en dus besloot de raad om de miljoenen voor De Zuid en de Walvisstraat toch alvast opzij te leggen.

Dossier omleggen De Zuid