DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Meer voortijdige schoolverlaters door AZC: „Almere College kan er weinig aan doen”

Meer voortijdige schoolverlaters door AZC: „Almere College kan er weinig aan doen”
AZC Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het aantal voortijdige schoolverlaters groeit in de gemeente Dronten. Volgens het gemeentebestuur komt dit vooral door de uitval van nieuwkomers, die woonachtig zijn geweest op het asielzoekerscentrum.

De fractie van Leefbaar Dronten had het gemeentebestuur om opheldering gevraagd over het stijgende aantal voortijdige schoolverlaters. B en W antwoorden dat het probleem op zich wel meevalt.

„Het percentage voortijdig schoolverlaters van de gemeente Dronten (1,8%) is nagenoeg gelijk aan het landelijk gemiddelde (1,7%) en vergelijkbaar met gemeenten als Kampen (1,8%) en Noordoostpolder (1,9%), maar bijvoorbeeld een stuk lager dan het gemiddelde percentage in Flevoland (2,3%)”, schrijft het college.

Onbekende bestemming

Over de stijging van de afgelopen jaren melden B en W dat dit te maken heeft met leerlingen, die op het AZC onderwijs hebben gevolgd op het Almere College: „Er is een groot verloop van bewoners en leerlingen. Bewoners vertrekken plotseling met onbekende bestemming of keren terug naar het geboorteland.”

Het gemeentebestuur voegt eraan toe dat zowel de gemeente als het Almere College weinig kunnen doen aan deze uitval.