Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Meer sfeer en beleving in Van Veldhuizenbos, minder fietsen en auto's in Suydersee

Meer sfeer en beleving in Van Veldhuizenbos, minder fietsen en auto's in Suydersee
Jan Leusink (rechts) bespreekt zijn plannen met wethouder Irene Korting.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Meer sfeer en beleving in het Van Veldhuizenbos, minder fietsen en auto’s in winkelcentrum Suydersee. Dat zijn de plannen die Jan Leusink uit Dronten dinsdagavond inbracht tijdens de ideeënmarkt van de gemeente Dronten.

De gemeente vraagt om input voor de begroting van 2020. Wat zijn uw ideeën?
Jan Leusink: „Ik vind dat het Van Veldhuizenbos een dood bos is. Er zit geen beleving in, geen sfeer. Ik heb voorgesteld: leg een waterpartij aan met een zonneweide of denk eens na over een fitnessparcours. Dan breng je er wat leven in.”

Het bos moet dus flink onder handen worden genomen?
„Ja, want ook de paden kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Met de rollator kun je er nauwelijks doorheen komen met al die kuilen en oneffenheden. Het zijn simpele dingen, die makkelijk te verwezenlijken zijn zonder dat het veel geld kost.”

Wat moet er verder nog verbeterd worden in Dronten?
„Ik vind dat er in het winkelcentrum te veel gefietst wordt. Er rijden auto’s in het afgesloten gebied die daar niet mogen komen. Ik ken in mijn vrienden- en familiekring diverse mensen die niet meer naar het winkelcentrum komen vanwege die fietsen en auto’s. Het centrum heeft toch al wat leegstand en dit komt de sfeer niet ten goede. En als de mensen wegblijven, verdwijnt ook de gezelligheid.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo