DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 15 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Marktkooplieden wijzen wethouder Korting terecht: „Laat ons staan waar we staan”

Marktkooplieden wijzen wethouder Korting terecht: „Laat ons staan waar we staan”
Weekmarkt op De Schans.
Foto: maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Wethouder Irene Korting (VVD) beweerde 2,5 week geleden dat 60% van de marktkooplieden vóór verhuizing van de weekmarkt naar De Schans is. Uit een brief van de standplaatshouders blijkt nu, dat die informatie onjuist was. Zij schrijven dat 60% juist tegen de verplaatsing is.

B en W willen de weekmarkt van het Meerpaalplein halen en op het parkeerterrein plaatsen. De gemeenteraad neemt daarover deze maand de definitieve beslissing.

De stichting DOES plaatste namens de winkeliers al grote vraagtekens bij de verplaatsing en ook het publiek ziet het niet zitten. De afgelopen week is gebleken dat de meeste standplaatshouders het er eveneens helemaal niet mee eens is.

Wij vragen ons af: waarom?

De marktkooplieden schrijven in een brief aan de gemeenteraad dat ze spreken namens 60% van de standplaatshouders. Ze zeggen dat ze via de media moesten horen van de verhuisplannen: „En wij vragen ons af: waarom?”

„Wij beschikken in Dronten over een prachtige locatie, uitermate geschikt voor een weekmarkt”, aldus de brief, „Met name in de wintermaanden met slecht weer staan wij nog enigszins beschut nabij de hoge gevelwanden. Op de alternatieve locatie krijgen wij met slecht weer de volle laag.”

Het Galjoen

„Wij maken gebruik van Het Galjoen als uitvalsbasis voor koffie en thee. Ook dat ontbreekt op de andere locatie. Bovendien kost het een groot aantal parkeerplaatsen en zult u moeten investeren in een permanente stroomvoorziening, want die is daar niet aanwezig.”

De meerderheid van de standhouders schrijft geen enkel voordeel in verplaatsing te zien: „Wij doen een klemmend verzoek aan uw raad: laat ons alstublieft staan waar we staan.”

Verhuizing weekmarkt