DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Mac3Park koopt gedeelte winkelcentrum Suydersee in Dronten als belegging

Mac3Park koopt gedeelte winkelcentrum Suydersee in Dronten als belegging
Meine Breemhaar (rechts) met makelaar Dirk Woltjer.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - De firma Mac3Park heeft een gedeelte van winkelcentrum Suydersee in Dronten gekocht. Het gaat om het winkelblok met onder andere Bruna, Zeeman, Bloeiend Dronten, kapsalon BrainWash en Sandwichbar 68. Eigenaar Meine Breemhaar uit Dronten meldt dat hij het winkelgedeelte heeft gekocht als belegging.

De winkels waren eigendom van Propertize ofwel de voormalige vastgoedtak van SNS. Dat vastgoed is enkele jaren geleden overgegaan, waarbij Propertize van de staat tien jaar de tijd kreeg om de vastgoedportefeuille van SNS af te bouwen. Dat gebeurt momenteel vanuit Londen.

Kans die voorbij kwam

„Propertize wilde er van af en dit werd mij aangeboden via makelaar Woltjer in Dronten”, legt Breemhaar uit, „Mac3Park zit eigenlijk niet in winkels, maar het was een kans die voorbij kwam en het leek me een goede belegging."

Meine Breemhaar sluit niet uit dat hij in de toekomst actief ‘iets’ gaat doen samen met de huurders in Suydersee: „Maar we gaan geen winkels runnen, het is niet de bedoeling dat het een strategisch onderdeel wordt van Mac3Park.”

De handtekeningen werden vanmorgen gezet bij notaris Hak & Rein Vos in Lelystad.