DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

LTO Noord zamelt beschermingsmaterialen in voor zorgverleners (coronamaatregelen)

LTO Noord zamelt beschermingsmaterialen in voor zorgverleners (coronamaatregelen)
Foto: Juraj Varga
Redactie: M.H.

Persbericht LTO Noord:

Ziekenhuizen, huisartsen, brandweer en andere zorgverleners hebben vanwege de coronacrisis een nijpend tekort aan beschermingsmaterialen. LTO Noord roept haar leden daarom op om gesloten verpakkingen van deze materialen aan te melden bij LTO Noord zodat deze spullen aangeleverd kunnen worden bij een zorgverlener.

Er is vooral tekort aan mondkapjes (FFP1, FFP2 of FFP3), spatbrillen, schorten met lange mouwen (voorkeur) of korte mouwen, lange handschoenen en witte wegwerpoveralls. Met name pluimveehouders en varkenshouders hebben een aantal van deze artikelen in huis in verband met hun reguliere werkzaamheden.

Zorgverleners in regio

Ondernemers met gesloten verpakkingen met mondkapjes of overalls die deze kunnen missen worden verzocht zich te melden via https://www.ltonoord.nl/inzameling, LTO Noord maakt dan een afspraak met de ondernemer over het aanleveren van deze spullen bij zorgverleners in die regio. Uiteraard kunnen ondernemers ook aansluiten bij één van de andere initiatieven in de regio om deze materialen beschikbaar te stellen aan zorgverleners.

Elkaar helpen

Voorzitter Dirk Bruins: "In tijden van crisis komt het erop aan elkaar te helpen. Voor de agrarische sector is dit een gelegenheid om te laten zien dat we staan voor wat we zeggen. Wij zijn de voedselmakers en houden Nederland gezond. Dat is onze belofte aan de samenleving. Dat gaat verder dan de gezonde voeding die we produceren, die verse bos bloemen op tafel of onze bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. Het houdt tevens in dat we er zijn in tijden van nood en tijden waarin we het zelf lastig hebben."

Overzicht coronamaatregelen