DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Loyd Hendriks krijgt zelfs doodsbedreigingen: „De nuance is verdwenen”

Loyd Hendriks krijgt zelfs doodsbedreigingen: „De nuance is verdwenen”
Loyd Hendriks
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Loyd Hendriks van Straetus Incasso Flevoland heeft na alle publiciteit rond zijn YouTube-kanaal heel veel reacties en zelfs doodsbedreigingen gekregen. „De nuance van ons verhaal is volledig weggehaald. Het lijkt net alsof wij elke wanbetaler op YouTube zetten.”

„We krijgen nu berichten van consumenten die zeggen: als ik mijn telefoonrekening niet betaal, moet ik dan bang zijn dat jullie met een camera komen? Natuurlijk niet!”, stelt de eigenaar van het incassobureau.

Alleen business-to-business

Hendriks: „Ik heb nadrukkelijk aangegeven dat het alleen om business-to-business gaat. Het moet om meerdere zaken gaan. De rechter moet er aan te pas zijn gekomen, er ligt dus al een uitspraak van de rechtbank of zelfs meerdere uitspraken van de rechtbank.”

„Je moet het zo zien: de klant zelf heeft de wanbetaler meermalen aangemaand, dan is er een incassobureau mee bezig geweest, dan heeft een deurwaarder een dagvaarding betekend, dan heeft de rechter -een onafhankelijk instituut in Nederland- een uitspraak gedaan. Vervolgens hebben wij 20 brieven gestuurd, appjes gestuurd, 30 keer geprobeerd te bellen en we zijn 3 keer langs geweest om een regeling te treffen. We hebben een regeling voorgesteld van 25 euro per maand, terwijl je echt over duizenden euro’s praat.”

„Pas daarna wordt dit toegepast”, vervolgt Hendriks, „Die nuancering is helemaal weg in de publiciteit. Het lijkt nu net alsof wij een of andere ‘bad guy’ zijn. We krijgen gigantisch veel bedreigingen op ons dak, zelfs doodsbedreigingen.”

Ik blijf heel netjes

Hoe denkt Loyd Hendriks over de bewering dat de promo van zijn eerste YouTube-filmpje ook niet zoveel nuance heeft? „Ik vind dat ik daar heel redelijk ben”, antwoordt de ondernemer, „Ik word uitgescholden en ik blijf heel netjes.”

Op de vraag of hij doorgaat met zijn plan, zegt Hendriks: „Daar kan ik nog niets over zeggen.” De landelijke directie van Straetus heeft afstand genomen van de YouTube-methode en heeft de franchisenemer uitgenodigd voor een gesprek. „Daar doe ik geen uitspraken over”, reageert de Drontenaar.

Dossier Straetus Incasso Flevoland