Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Lowlands wil ’s nachts juist langer doorgaan in plaats van eerder ophouden

Lowlands wil ’s nachts juist langer doorgaan in plaats van eerder ophouden
Lowlands
Foto: Bart Heemskerk

BIDDINGHUIZEN - Lowlands reageert geagiteerd op uitlatingen van wethouder Ton van Amerongen over de vergunning van het festival. „Een boel onzin”, zo omschrijft woordvoerder Bente Bolman de woorden van de wethouder.

In antwoord op vragen van Marloes Hotting (ChristenUnie) zei Van Amerongen donderdagavond dat de afterparty van Lowlands in het vervolg om één uur afgelopen moet zijn. „Een verruiming van de geluidsnormen is niet aan de orde”, aldus de wethouder (VVD).

Vergunning verruimen

Bente Bolman zegt in een reactie dat Lowlands juist druk in de weer is om de vergunning wèl te verruimen. „Wij zijn bezig om de dagvergunning, waarin de geluidsniveaus wat hoger mogen zijn, te verlengen van elf uur tot één uur. En daarna gaan we gewoon door tot vijf uur, zoals altijd.”

Ton van Amerongen laat via een woordvoerder weten dat hij donderdag inderdaad bedoeld heeft dat de optredens van de bands ’s nachts om één uur moeten zijn afgelopen. „Wat ’s nachts door mag gaan is het ‘chillen' bij de vier pijpen”, aldus de gemeente Dronten, „Na één uur zijn er dus geen grote optredens meer, maar zijn er nog wel allerlei activiteiten in een beperkte ruimte en met een beperkte omvang. Daar is ook een vergunning voor.”

Overigens is vandaag de voorverkoop van Lowlands 2019 begonnen.

Lowlands en DefqonOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo