DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 15 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Liane Wolfert wint publieksprijs bij eerste uitreiking Mantelzorg Awards

Liane Wolfert wint publieksprijs bij eerste uitreiking Mantelzorg Awards
Een deel van de winnaars met in het midden de staatssecretaris en rechts daarvan Liane Wolfert.
Redactie: M.H.

BUSSUM - Liane Wolfert uit Dronten heeft vanavond een publieksprijs gewonnen bij de eerste uitreiking van de Mantelzorg Awards. Ze kreeg de prijs voor de oprichting van de Mantelkring in Dronten en met name de wandelgroep met mantelzorgers.

De juryprijzen werden in ’t Spant in Bussum uitgereikt door Gerda Havertong. Een panel van ‘ervaringsdeskundige mantelzorgers’ gaf de eerste drie prijzen aan Melissa Visser, mantelzorger voor haar vriend, neuroloog Jorrit Hoff en de buurvrouwen van Maruschka uit Ede, die met een app-groep bijdragen aan de bewegingsvrijheid van haar gehandicapte man Pieter.

Staatssecretaris Van Rijn

Liane Wolfert ontving haar prijs uit handen van staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Andere publieksprijzen gingen naar Maria Laros, die hulp biedt aan haar dochter. Het initiatief uit Ede kreeg niet alleen een jury-, maar ook een publieksprijs.

Staatssecretaris Van Rijn zei over Liane Wolfert met Mantelkring: ,,Deze vrouw weet op een unieke manier mantelzorgers met elkaar te verbinden. Het Nederlandse publiek wist dit bijzonder te waarderen en stemde massaal op deze vorm van mantelzorg-ondersteuning.''

Heel dankbaar werk

Liane Wolfert is behalve in Dronten ook in Lelystad en Den Haag actief met haar Mantelkring. ,,Het is heel dankbaar werk'', vertelt zij, ,,Het geeft zoveel voldoening om juist iets te kunnen betekenen voor de mensen die dag en nacht klaar moeten staan voor een ander. We hopen in nog meer plaatsen mantelzorgers te kunnen verbinden.'' Wolfert sprak de wens uit dat de prijs daaraan kan bijdragen.

Voor de publieksprijzen kon gestemd worden via internet. ,,Sommige genomineerden voerden een ware publiciteitscampagne’’, zeggen de organisatoren. Het leidde tot duizenden stemmen.