Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Lelystadse gemeenteraad roept op tot actie: „Omarm ons ziekenhuis”

Lelystadse gemeenteraad roept op tot actie: „Omarm ons ziekenhuis”
Foto: ©maartenheijenk.nl

Persbericht gemeente Lelystad:

“Het ziekenhuis van Lelystad dreigt uitgekleed te worden. Binnenkort valt het definitieve besluit wat er over mag blijven. Maar wij laten ons ziekenhuis niet in de kou staan. Inwoners hebben het ziekenhuis afgelopen weken niet voor niets omarmd. Op zondag 25 november om 13.00 uur gaan we dat ook fysiek doen: Lelystad en omgeving omarmen het ziekenhuis.”

Deze week werd er meer duidelijk over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Lelystad en omgeving. De gemeenteraad van Lelystad is teleurgesteld dat voor een volwaardig ziekenhuis belangrijke functies als Spoedeisende Hulp en Acute Verloskunde niet of onvoldoende in de plannen zit. Ook in de samenleving is de teleurstelling hierover merkbaar.

De gemeenteraad van Lelystad roept op om samen in actie te komen. De raad organiseert aanstaande zondag 25 november om 13.00 uur een manifestatie om uiting te geven aan de gevoelens in de samenleving, om de zorgverleners een hart onder de riem te steken en om het belang van een goede en volwaardige ziekenhuisvoorziening in Lelystad onder de aandacht van de beslissers te brengen.

Programma:

  • 13.00 uur: Verzamelen op parkeerplaats voor ziekenhuis
  • 13.10 uur: Toespraken door verschillende betrokkenen (waaronder burgemeester Adema)
  • 13.30 uur: We omarmen het ziekenhuis. Daarbij is er ruimte voor eigen creatieve uitingen: spandoeken muziek, protestliederen, gedichten, voordrachten, etc. (mail uw aanmelding en idee naar: omarm-ons-ziekenhuis@lelystad.nl )
  • 14.00 uur: Afsluiting door de burgemeester

Iedereen die zich in Lelystad en omgeving betrokken voelt bij goede zorg is van harte uitgenodigd mee te komen doen.

Persbericht MC IJsselmeerziekenhuizen

Curatoren MC IJsselmeerziekenhuizen hebben overeenstemming bereikt met Ziekenhuis St Jansdal over een doorstart van de zorgactiviteiten in Lelystad en Dronten

Doorstart voor Lelystad en Dronten

De curatoren hebben in de afgelopen weken onderhandeld met Ziekenhuis St Jansdal over een doorstart van de zorg in Lelystad en Dronten. Vandaag is met Ziekenhuis St Jansdal op hoofdlijnen overeenstemming daarover bereikt, waardoor een doorstart plaats zal vinden. Alle betrokkenen zijn erg verheugd over dit resultaat omdat de zorg in de regio op deze wijze zo goed mogelijk zal worden gewaarborgd.

Ziekenhuis St Jansdal zal in ieder geval de poliklinische zorg in Lelystad en Dronten continueren. Verder zullen een spoedpoli, diagnostiek, (poliklinische operatiekamers en) dagbehandelingen, onderdeel uitmaken van de nieuwe opzet van het ziekenhuis. In de komende periode komt meer duidelijkheid over de exacte omvang van de gecontinueerde zorg en het aantal werknemers dat een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden.

Noordoostpolder en Urk

De curatoren zijn zoals bekend in onderhandeling met Stichting Antonius Zorggroep over een voortzetting van de zorg in de Noordoostpolder en op Urk. Het is de verwachting dat begin volgende week meer nieuws over de voortgang kan worden gemeld.

MC IJsselmeerziekenhuizenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo