DeDrontenaar.nl

Zondag, 29 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Leges voor Meerpaaldagen, Lowlands, Defqon 8x zo duur: „Prijzen we onszelf niet uit de markt?”

Redactie: M.H.

DRONTEN - De kosten van de vergunningen voor de zeven grote evenementen in de gemeente Dronten gaan van 1.800 euro (2018) naar maar liefst 14.000 euro over enkele jaren. „Prijzen we onszelf daarmee niet uit de markt?”, wil Barry Hoogezand (VVD) weten.

De gemeenteraad heeft indertijd besloten dat de zogenaamde leges kostendekkend moeten zijn. Het betekent dat de vergunningen voor de grote evenementen fors duurder worden. Barry Hoogezand is daar bij nader inzien toch niet zo blij mee.

Trots op evenementen

Volgens Hoogezand halen veel mensen de schouders op als het om Dronten gaat. „Maar als je dan begint over Lowlands of Defqon, dan kennen ze Biddinghuizen en weten ze ook waar Dronten ligt. Wij zijn trots op deze grote evenementen.”

De VVD’er begrijpt dat de gemeente hoge onkosten maakt voor de festivals. „Maar wij vinden deze evenementen belangrijk en dat willen we uitdragen. We zien het ook als een vorm van citymarketing.”

„Voor deze evenementen moet heel heel veel gedaan worden en dat moet ergens uit betaald worden”, zo verdedigde wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) de verhoging.

Meerpaaldagen

Ferdinand Zomerman vroeg vooral aandacht voor de Meerpaaldagen: „Want de continuïteit van dat feest staat onder druk.” Hij stelde voor om de kosten voor evenementenleges ‘in breder verband’ nog eens goed te bespreken.

Eind deze maand worden de leges vastgesteld. Ferry Hoogezand kondigde aan dat de VVD misschien met een voorstel komt voor de grote evenementen.

De 7 grote evenementen

  • Pinksterconferentie
  • Defqon.1
  • Meerpaaldagen
  • Lowlands
  • GroenTechniek
  • Mud Masters
  • Halloween Fright Nights