Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Leefbaar ergert zich aan overlast studenten, rondhangende jeugd en in winkelcentra

Leefbaar ergert zich aan overlast studenten, rondhangende jeugd en in winkelcentra
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Foto: © Jennifer Sauer

DRONTEN - Leefbaar Dronten vindt dat overlast in de gemeente Dronten een groot probleem is. Fractievoorzitter Jan Ammerlaan kondigt aan dat hij binnenkort met een voorstel komt om de handhaving adequater en effectiever aan te pakken.

Ammerlaan sprak over overlast in z’n algemeenheid, maar noemde specifiek vier soorten overlast: in winkelcentra, parkeeroverlast, studentenoverlast en rondhangende jeugd.

Winkelcentrum

Als het gaat om de overlast in winkelcentra, verwijst de fractievoorzitter naar de inbreng van Jan Leusink bij de ideeënmarkt van de gemeente. „Het winkelen is minder prettig geworden door de vele auto's, fietsen en bromfietsen die geparkeerd staan in het winkelcentrum en er rijden”, zei deze inwoner,

„Ook het gebruik van auto's binnen de ‘paaltjes’ is een ergernis”, vervolgde Leusink, „Ik zie regelmatig dat de paaltjes aan de Meerpaalzijde, de Kop van het Ruim en aan de zijde bij het gemeentehuis niet omhoog staan.”

Lak aan regelgeving

„Fietsers hebben helemaal lak aan de regelgeving, terwijl er toch duidelijk een bord staat met verboden voor fietsers. Het gevoel van rustig winkelen is er zo niet meer, want als je een winkel uitkomt, moet je eerst links, rechts, links kijken voordat je de deur uitstapt of over wilt steken”,

De inwoner vraagt om meer toezicht: „Want toezicht is minimaal. Zelfs de agenten rijden met fietsen rond, terwijl zij toch het voorbeeld behoren te geven.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo