DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Leefbaar Dronten heeft nogal wat kritiek op de dienstregeling van Connexxion

Leefbaar Dronten heeft nogal wat kritiek op de dienstregeling van Connexxion
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Foto: Jennifer Sauer
Redactie: M.H.

DRONTEN - De fractie van Leefbaar Dronten heeft nogal wat opmerkingen over de dienstregeling van Connexxion. „Bepaalt Connexxion het beleid van de gemeente Dronten?”, wilde fractievoorzitter Jan Ammerlaan gisteren weten. „In feite maakt Connexxion de dienst uit”, bevestigde wethouder Nico Verlaan.

In zijn verkeers- en vervoersplan voor de gemeente Dronten schrijft Verlaan dat verschillende partijen wensen uiten voor meer, beter of ander OV. „Tegelijkertijd geeft Connexxion aan dat er geen ruimte is voor uitbreiding”, aldus Verlaan.

Verbindingen ondermaats

Die reactie van Connexxion irriteerde Jan Ammerlaan. Leefbaar Dronten zag nog wel wat punten voor verbetering: „Wij pleiten voor veel betere aansluiting van de kernen Swifterbant en Biddinghuizen. Maar ook de aansluiting naar Emmeloord, Kampen en Elburg is naar ons idee ondermaats.”

Buurtbus

De gemeente is momenteel aan het kijken naar de mogelijkheden voor een buurtbus. „Een buurtbus of belbus zijn uitstekende instrumenten om de verbindingen te verbeteren”, zei Ammerlaan daarover. Hij ziet zo’n buurtbus als een taak voor de gemeente en niet voor marktpartijen als Connexxion.