DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 14 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ladies Circle verkoopt ook tijdens koopzondag Sinterklaasharten voor ’t goede doel

Ladies Circle verkoopt ook tijdens koopzondag Sinterklaasharten voor ’t goede doel
De kraam van Ladies Circle met links Amy Rommens.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Dames van de Ladies Circle stonden gisteren de hele dag met een kraam aan de Redepassage om speculaasharten te verkopen. De opbrengst gaat naar het goede doel. DeDrontenaar.nl sprak met Amy Rommens, één van de verkoopsters en tevens secretaris van de Ladies Circle in Dronten.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?
Amy Rommens: „Wij zijn Ladies Circle Dronten. Wij staan hier vandaag om Sinterklaasharten van bakkerij Tietema te verkopen. De opbrengst gaat naar twee goede doelen.”

Welke goede doelen zijn dat?
„Let’s Beat NF en het Odensehuis. NF is het landelijke doel voor de hele Ladies Circle. Daarnaast hebben we een lokaal doel: het Odensehuis in Swifterbant. Dat is een huis waar mensen die te maken hebben met dementie bij elkaar kunnen komen. Dat kunnen dementerenden zijn, maar ook mantelzorgers of anderen die ermee te maken hebben en die lotgenotencontact zoeken.”

Misschien een hele domme vraag, maar wat is NF?
„NF staat voor neurofibromatose. Het is de verzamelnaam van een aantal erfelijke aandoeningen, die vooral huid-, bind- en zenuwweefsel aantast. Het is heel moeilijk te behandelen en doordat het niet heel veel voorkomt, is er weinig geld voor onderzoek. Wij proberen er wat ruchtbaarheid aan te geven, zodat het meer bekend wordt en er geld in het laatje komt.”

Houden jullie ieder jaar zo’n actie?
„Ja, vorig jaar hebben we het ook gedaan met dezelfde speculaasharten. Dat sloeg goed aan, dus we dachten: dat doen we nog een keer. Vorig jaar heeft het ongeveer tweeduizend euro opgeleverd en het is het streven om daar deze keer overheen te gaan.”

Hoe gaat het tot nu toe?
„Mijn ‘dienst’ is nog maar net begonnen, maar volgens mij gaat het hartstikke goed. Het wordt altijd goed ontvangen, mensen zijn altijd wel bereid om iets te geven aan een goed doel. We hebben er overigens ook al een heleboel verkocht via ons eigen netwerk en via Facebook.”

Jullie staan hier morgen ook tijdens de koopzondag. Hebben jullie voldoende harten ingeslagen?
„We hebben er voorlopig voldoende, maar eigenlijk is het zo dat Tietema ze op afroep bakt. We hebben regelmatig contact met de bakker.”

Voor de mensen die jullie niet kennen: wat is Ladies Circle?
„Wij zijn een serviceclub van een aantal dames uit de gemeente Dronten. We komen één keer per maand bij elkaar om te vergaderen en voor de gezelligheid. Daarnaast hebben we projecten voor goede doelen. Dat kan zowel lokaal als landelijk zijn. Soms zamelen we geld in, soms gaan we op pad en gaan de handen uit de mouwen, bijvoorbeeld bij het organiseren van een spelletjesmiddag in De Regenboog. We hebben een hele leuke club dames, die graag hun steentje bijdragen aan de maatschappij.”