DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ladies Circle runt pop-upstore in Suydersee: „Leuk om een keer een eigen winkel te hebben”

Ladies Circle runt pop-upstore in Suydersee: „Leuk om een keer een eigen winkel te hebben”
Vrijwilligers van Ladies Circle bij de pop-upwinkel.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - In het voormalige pand van Zuyver Juweliers aan Het Ruim in winkelcentrum Suydersee runt Ladies Circle drie dagen lang een pop-upwinkel met vooral kleding. Barbara Langendoen uit Swifterbant vergelijkt het met de Drie Dwaze Dagen: „Dat Bijenkorf-gevoel had ik vrijdag ècht toen de deur open ging.”

Wie zijn jullie?
Barbara Langendoen: „Wij zijn Ladies Circle Dronten en Ladies Circle Flevoland. Ons idee was om een groot project op te zetten om geld op te halen voor goede doelen. Want daar stáát Ladies Circle voor: voor service en voor vriendschap.”

Welke goede doelen steunen jullie in deze winkel?
„Stichting Langs de Zijlijn en stichting Neurofibromatose. Langs de Zijlijn is een initiatief uit Dronten dat aandacht vraagt voor kinderen uit gezinnen waar iemand getroffen wordt door kanker. Stichting NF wordt landelijk gesteund door Ladies Circle. Zij helpen om het leven van mensen met neurofibromatose dragelijker te maken en de stichting steunt wetenschappelijk onderzoek.”

Waarom uitgerekend een pop-upwinkel?
„Het leek ons leuk, want volgens mij is dit de eerste pop-upstore in het winkelcentrum in Dronten. Verder is het een mooie manier om geld te verdienen: we hebben alles gekregen, we hebben dus geen inkoopkosten. Bovendien is het duurzaam. Spullen krijgen een nieuwe eigenaar en wat we niet verkopen gaat naar Back to School. Die krijgen er een kiloprijs voor en de textiel gaat dan weer naar Zuid-Afrika. En het is natuurlijk heel leuk om eens een keer een eigen winkel te hebben…”

Jullie verkopen alleen textiel?
„Vooral textiel, maar ook wat speelgoed en schoenen. Dat is vooral ingezameld vanuit onze eigen groep dames, familie en vrienden. Ook HK Living heeft wat beschikbaar gesteld.”

Er zijn dus geen onkosten, alles gaat naar de goede doelen?
„Inderdaad. We hebben een stuk of veertien sponsors. Het pand is gratis, de koffie, de ballonnen, het ontwerpen van de flyer, het drukken van de flyer, de hangers, alles is gratis. De kledingrekken lenen we van de kledingbeurs Swifterbant.”

Hoe loopt het tot nu toe?
„Vrijdag heeft de wethouder de opening verricht en dat was leuk. Er stonden meteen al heel veel mensen in de startblokken om naar binnen te mogen. Het was uiteindelijk zelfs zó druk, dat we even de deur dicht hebben moeten doen omdat het tè vol was.”

Met hoeveel vrijwilligers zijn jullie hier druk?
„Ladies Circle Dronten bestaat uit ongeveer 15 vrouwen en Ladies Circle Flevoland ook. Iedereen heeft een rol gekregen, we doen het met elkaar. Dat is het leuke: met twee circles samen wat moois doen.”

Wat is Ladies Circle voor club, moet je daarvoor uitgenodigd worden?
„Ja, als we iemand kennen waarvan we denken dat ze iets kan toevoegen, dan wordt ze intern voorgedragen. Als er geen veto wordt uitgesproken, word je benaderd. We staan voor service en vriendschap en we zitten allemaal ongeveer in dezelfde levensfase, want na je 45ste kun je geen lid meer zijn.”

Hoe lang blijft deze winkel geopend?
„Tot zondag (1 december -red.). Het zijn drie dagen, zeg maar Drie Dwaze Dagen. Dat Bijenkorf-gevoel had ik vrijdag ècht toen de deur open ging.”

Er ligt nu waarschijnlijk een draaiboek. Gaan jullie het vaker doen?
„Technisch gezien zou dat kunnen, maar daar hebben we nog niet over nagedacht. Het was al heel spannend om hier mee te beginnen, want je weet natuurlijk helemaal niet hoe het gaat lopen en wat het oplevert. Maar ik vind het nu al een succes en als we dit project gaan evalueren, nemen we dat zeker mee.”

Wat levert het op?
„Daar heb ik nog geen zicht op. Maar we denken wel in de richting van een paar duizend euro. En ik heb er ook wel vertrouwen in dat dat lukt.”

Aanvang: zondag 1 december 2019 12:00