DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kringloopwinkel Dorcas weer open: „Personele bezetting wordt wel krap”

Kringloopwinkel Dorcas weer open: „Personele bezetting wordt wel krap”
Redactie: M.H.

DRONTEN - De Kringloopwinkel van Dorcas aan de Dieze 30 opent woensdag weer haar deuren openen. De inname van goederen start twee weken later, op 17 juni.

„Sinds de uitbraak van het coronavirus is de winkel direct op slot gegaan om zo de gezondheid van de klanten en de vrijwilligers niet in gevaar te brengen”, meldt Dorcas. De afgelopen periode is door de landelijke Dorcas-organisatie gebruikt om de juiste maatregelen te treffen om weer verantwoord open te kunnen gaan. Daarbij is gekozen voor één klant per 25 vierkante meter.

Vrijwilligers

Veel vrijwilligers maken deel uit van de groep mensen die kwetsbaar zijn, waardoor niet iedereen de werkzaamheden in de winkel al zal oppakken: „De personele bezetting wordt op sommige dagdelen erg krap. We doen een oproep of er misschien vrijwilligers zijn die een handje willen helpen, ook als is het maar tijdelijk.”

Dorcas hoopt weer veel klanten te mogen begroeten: „Waardoor ook de projecten voor de meest kwetsbaren in deze wereld weer volop ondersteund kunnen worden.”