Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Koppelbed voor Hospice Dronten: „In laatste levensfase letterlijk elkaars warmte voelen”

Koppelbed voor Hospice Dronten: „In laatste levensfase letterlijk elkaars warmte voelen”
Vrijwilligers van het hospice nemen het koppelbed in ontvangst.
Foto: eigen foto

DRONTEN - Vrijwilligers van Hospice Dronten hebben uit de opbrengst van de Roparun een koppelbed ontvangen. Dit bed zorgt ervoor dat een éénpersoons hoog/laag zorgbed in een handomdraai kan worden veranderd in een volwaardig tweepersoonsbed.

„Wij zijn enorm blij met deze extra mogelijkheid die we nu aan onze gasten kunnen bieden”, aldus Loes Peters, manager van het hospice Dronten, „Heel fijn dat dit dankzij de stichting Roparun mogelijk is gemaakt.”

Intiem samen zijn

Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Het is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. „Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen”, aldus het hospice, „Geliefden kunnen intiem samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind.”

Tijdens het Pinksterweekeinde liepen 368 teams van de Stichting Roparun in estafettevorm vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam om geld op te halen. Het opgehaalde geld gaat naar instellingen, goede doelen en projecten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo