DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kinderen van Het Kompas willen nog veel meer bomen planten

Kinderen van Het Kompas willen nog veel meer bomen planten
De kinderen van Het Kompas aan 't werk.
Foto: jennifersauer.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Leerlingen van groep 7 van de christelijke basisschool Het Kompas hebben vanmorgen in het kader van de boomfeestdag bomen geplant bij de nieuwe kantorenvilla aan De West. ,,Ze vonden het heel leuk’’, aldus groepsleerkracht Hanneke Maat, ,,Eigenlijk ging het ze veel te snel, ze wilden er nog veel meer planten.''

Na een wandeling door het bos kwamen de 24 leerlingen van Het Kompas vanmorgen om negen uur aan op de hoek van De West en de Educalaan. Daar onthulde wethouder Nico Verlaan een bord met de namen van de kinderen, die daar op 4 april 1962 tijdens de allereerste boomfeestdag bomen hadden geplant. Een deel van die toenmalige kinderen was daarbij aanwezig.

Kantorenvilla Mac3Park

De wethouder vertelde de aanwezigen over het boomplantfeest, de natuur en het groen in Dronten. Vervolgens wandelde het gezelschap naar de overkant van De West. Daar werden bij de in september geopende kantorenvilla van Mac3Park meerdere bomen geplant door de kinderen.

De leerlingen van Het Kompas waren onder de indruk van het bord met de namen van de boomplanters uit 1962. Prompt vroegen zij de wethouder of er bij het kantoorgebouw niet net zo’n bord kan komen met hùn namen. ,,Hij zou z’n best doen’’, hoorde Hanneke Maat.

Open dag van Het Kompas

De leerkracht wijst erop dat haar school op woensdag 6 april een open dag houdt. ,,Ouders die willen kennis maken met onze school zijn deze ochtend van 9.00 tot 12.30 van harte welkom om sfeer te komen proeven, een kijkje te komen nemen en om zich rond te laten leiden’’, schrijft de school op haar website.