Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Kees van Bon ontmoette koning Willem-Alexander: „Heel ontwapenend”

Kees van Bon ontmoette koning Willem-Alexander: „Heel ontwapenend”
Koning Willem-Alexander met drie inwoners van de gemeente Dronten: Jan van de Wiel, Ap de Boer en Kees van Bon (v.l.n.r.).
Foto: Raymond van Olphen

DRONTEN - Kees van Bon is één van de inwoners van Dronten die ooit met koning Willem-Alexander hebben gesproken. Kort na de de kroning bezocht het koninklijk paar alle provincies. Van Bon was vanwege zijn vrijwilligerswerk, onder andere voor Veilig Verkeer Nederland, uitgenodigd voor een lunchbijeenkomst in Ens.

Op donderdag 29 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoek aan Fresh-Care en De Meerpaal in Dronten. DeDrontenaar.nl vroeg Kees van Bon naar zijn ervaringen met het koningspaar.

Hoe was u uw ontmoeting met de koning?
Kees van Bon: „Leuk! De hele ervaring vond ik bijzonder, alle gedoe er omheen. Het was natuurlijk nieuw voor mij, je weet niet wat je te wachten staat. Dat gaf een bijzondere spanning.”

Was het gesprek zelf ook gespannen?
„Nee joh, hartstikke ontspannen. Je voelt jezelf een beetje opgelaten. Ik had niets voorbereid, je vraagt je af: hoe ga ik het doen? Uiteindelijk kwam de koning een praatje van vijf à tien minuten aan onze tafel maken. Hij stelde zeer gerichte vragen. Het wordt wel vaker gezegd: ze bereiden zich goed voor. Waar ze ook komen, ze stappen er niet zomaar plompverloren in. Die indruk had ik in Ens ook: ze wisten verdraaid goed met wie ze te maken hadden.”

Had u vooraf liever met de koning of met de koningin gesproken?
„Haha, ik ben een gezonde Nederlandse man… Maar in beide gevallen is het heel bijzonder, ik had met beiden wel willen kennismaken.”

Hoe kwam de koning op u over?
„Heel ontwapenend, heel ontspannen, heel vriendelijk, heel aardig.”

Hebt u tips voor de mensen die het koninklijk paar in Dronten gaan ontmoeten?
„Gewoon jezelf zijn, niet moeilijk doen. Er gebeurt je niks, het is voorbij voordat je het in de gaten hebt.”

Denkt u er nog vaak aan terug?
„Het is niet zo dat de foto’s op de schoorsteenmantel staan, maar ik voel me best vereerd dat ik hiervoor uitgenodigd was. Ik ben daar heel positief over. Ik moet ook zeggen dat ik sinds die tijd meer koningsgezind ben geworden. Ik heb erg veel waardering voor wat de koning en de koningin voor Nederland betekenen. Ze zijn een goed boegbeeld voor Nederland.”

Bezoek koninklijk paarOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo