DeDrontenaar.nl

Maandag, 13 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kampeerterrein De Abbert teleurgesteld in gemeente Dronten: „Gebrek aan interesse”

Kampeerterrein De Abbert teleurgesteld in gemeente Dronten: „Gebrek aan interesse”
De Abbert
Foto: eigen foto (archief)
Redactie: M.H.

DRONTEN - De eigenaren van kampeerterrein De Abbert zijn teleurgesteld in de gemeente Dronten. Zij vrezen 60 tot 70 procent van hun jaaromzet mis te lopen en verwijten de lokale overheid een 'gebrek aan interesse’: „De gemeente heeft geen durf om de verantwoordelijkheid te nemen voor een maatwerkafspraak.”

In een brief aan burgemeester Jean Paul Gebben en wethouder Irene Korting herinneren de recreatieondernemers eraan dat er volgens Mark Rutte op lokaal niveau praktische oplossingen mogelijk zijn.

De Abbert is een groepsaccommodatie en de eigenaren hebben gevraagd om eerder dan 1 juli open te mogen: „Want wij zijn er van overtuigd dat het op ons negen hectare grote terrein veilig is om te verblijven.” Ze menen dat de anderhalve-meterregel prima gewaarborgd kan worden. Bovendien wijzen ze erop dat hun hoogseizoen vóór de schoolvakanties ligt en dat zij dus extra getroffen worden.

Geen eigen sanitair

Van de gemeente kregen ze woensdag te horen dat eerdere opening niet mogelijk is. De Abbert heeft namelijk alleen gezamenlijke sanitaire voorzieningen en de gasten beschikken veelal niet over eigen sanitair.

„Omdat onze klanten voor hun deelnemers duidelijkheid wensen hebben we met veel pijn in de buik woensdagavond alle reserveringen tot 1 juli geannuleerd", schrijft De Abbert. De eigenaren balen ervan: „Want ook in een crisissituatie als deze zou moeten gelden: Dronten geeft je de ruimte!”

Die gemeentetoch, laat zich weer eens van haar beste kant zien. Volle camping is ..... x toeristen belasting. Dat loopt men nu mis. In oplossingen denken dan maar. Wat te denken van het huren van een paar dixies. Grootste probleem opgelost. Voor douche mogelijkheden zijn ook wel oplossingen. Dus gemeente Dronten......DOEN!!
Leusink | zondag 24 mei 2020 16:58
L
Jojetje | maandag 25 mei 2020 08:53
Het blijft vreemd dat je na 1 juni wel met 30 man de kroeg in mag en daar met z'n allen gebruik mag maken van het toilet maar niet op een camping. En Douchen.. Mijn grootouders zijn dik in de 90 geworden zonder douche..
Jojetje | maandag 25 mei 2020 08:56