DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Joyce Eijk zit zaterdag opnieuw bij Kassa over hulpmiddelenzorg: „Ik ben er echt klaar mee”

Joyce Eijk zit zaterdag opnieuw bij Kassa over hulpmiddelenzorg: „Ik ben er echt klaar mee”
Joyce Eijk in het tv-programma Kassa.
Foto: Screenshot Kassa (BNN-VARA)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Joyce Eijk uit Dronten voert al sinds september actie voor een betere hulpmiddelenzorg in de gemeente Dronten. Gisteren heeft ze een e-mail gestuurd naar minister Hugo de Jonge en tal van andere betrokkenen: „Ik wacht nu al een half jaar op reparatie van mijn rolstoel. Ik ben er echt klaar mee.”

Een jaar geleden verhuisde Joyce vanuit Lelystad naar Dronten. Het krijgen van een nieuwe rolstoel bleek een gebed-zonder-einde. Ze was twee keer in het tv-programma Kassa en zorgde ervoor dat het onderwerp zowel nationaal als in Dronten op de agenda kwam.

Veel concreets heeft volgens Joyce Eijk niet opgeleverd. Hulpmiddelencentrum, de leverancier waarmee de gemeente Dronten een contract heeft, verkeert in financiële moeilijkheden. Het leidt er volgens mevrouw Eijk toe dat er tijdelijk niets wordt gerepareerd of geleverd.

Tijd van praten voorbij

„De tijd van praten is voorbij”, schrijft de Drontense aan de minister, „Er moet nu iets gebeuren! Zoveel mensen net als ik zijn hiervan de dupe.”

„Zaterdag zit ik weer bij Kassa. Ik ben benieuwd wat minister Hugo de Jonge te melden heeft. Gaat de politiek of andere partijen nog ingrijpen? Hoe zit het met de zorgplicht?”

Hulpmiddelenzorg