DeDrontenaar.nl

Woensdag, 3 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Joyce Eijk uit Dronten lanceert vanavond bij Kassa een petitie over hulpmiddelenzorg

Joyce Eijk uit Dronten lanceert vanavond bij Kassa een petitie over hulpmiddelenzorg
Joyce Eijk in het tv-programma Kassa.
Foto: Screenshot Kassa (BNN-VARA)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Joyce Eijk is vanavond opnieuw te zien bij het televisieprogramma Kassa. Wederom vraagt ze aandacht voor de problemen bij het verstrekken van hulpmiddelen als rolstoelen door gemeenten. De inwoonster van Dronten lanceert ook een petitie.

Joyce Eijk uit Dronten verhuisde van Lelystad naar Dronten en moest in haar nieuwe woonplaats maandenlang wachten op haar rolstoel-op-maat. Vorige maand besteedde het tv-programma van BNN/Vara daar aandacht aan.

Petitie

Vanavond staat Kassa opnieuw in het teken van hulpmiddelenzorg. Joyce wordt in de gelegenheid gesteld om haar petitie te promoten. Deze handtekeningenactie heeft ze op poten gezet samen met de SP in Dronten, Kassa en 'nog veel meer partijen’.

„Ik ben er al wekenlang mee bezig”, zegt Joyce Eijk. In haar petitie vraagt ze aandacht voor de problemen rondom hulpmiddelen: „Maanden wachten op levering, reparaties, gebrek aan maatwerk… Laten we zoveel mogelijk handtekeningen ophalen om aan de Tweede Kamer te overhandigen en voor eens en altijd onze stem te laten horen!”

Veel problemen

BNN/Vara schrijft over de uitzending van vanavond: „Uit een enquête van Kassa komt naar voren dat er veel problemen zijn met de lange wacht- en levertijden. Daarnaast is er veel gebrek aan maatwerk en informatie en verloopt de samenwerking tussen cliënten, gemeenten, leveranciers en verzekeraars vaak niet goed.”

Het programma is zaterdag 12 oktober om 19:05 uur te zien op NPO1.

Petitie

Hulpmiddelenzorg

Aanvang: zaterdag 12 oktober 2019 19:05