DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

JOVD vraagt om meer fietsenstallingen bij station Dronten: „Er is vaak te weinig plek”

JOVD vraagt om meer fietsenstallingen bij station Dronten: „Er is vaak te weinig plek”
Fietsenstalling station Dronten.
Foto: eigen foto JOVD
Redactie: M.H.

DRONTEN - De JOVD vraagt de gemeente Dronten om meer fietsenstallingen rondom het station: „Wij vinden dat er vaak te weinig plek is om je fiets te stallen, wanneer je je aan de gestelde regels wil houden.”

De Flevolandse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie heeft eenzelfde verzoek gestuurd naar de gemeente Lelystad. Voorzitter Roemer Hoogerwerf: „Vanuit Lelystad en Dronten gaan veel studenten met het OV naar andere steden; zowel richting Almere en Amsterdam, als naar Zwolle.”

Daarnaast komen er ook jongeren naar Dronten voor bijvoorbeeld Het Perron of de christelijke agrarische hogeschool. „Dit vraagt om stations die naast de grote hoeveelheid reizigers, ook hun vervoersmiddelen aankunnen”, vindt Hoogerwerf.

Ga bouwen

De jongerenorganisatie van de VVD vraagt verantwoordelijk VVD-wethouder Irene Korting om te gaan bouwen: „Er is simpelweg een tekort aan plaatsen om de fiets te stallen. Wel begrijpelijk voor een station dat nog niet zo lang open is. Toch willen we het gemeentebestuur oproepen om aan de slag te gaan met de uitbreiding van het aantal fietsenstallingen.”