DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jongerenwerkers De Meerpaal online actief: „Zo dicht mogelijk bij jongeren blijven”

Jongerenwerkers De Meerpaal online actief: „Zo dicht mogelijk bij jongeren blijven”
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De jongerenwerkers van De Meerpaal blijven actief tijdens de coronacrisis, vooral online. „Om zo dicht mogelijk bij de jongeren te blijven”, meldt De Meerpaal.

Jongerenwerker Machiel Vellema: „We zijn nog steeds actief op straat en gaan met de jongeren in gesprek over het belang van het opvolgen van de maatregelen van het RIVM. Ook zijn we op zoek naar wat jongeren nodig hebben in deze periode. Het is voor iedereen een bizarre tijd en we zien dat jongeren op zoek zijn naar hoe ze hierin hun weg kunnen vinden.”

Chillpoint

Een van de acties is bedacht door jongerenwerker Lotte Brinkmann. Zij houdt Chillpoint-West digitaal open met de app 'Houseparty'. Lotte: ,,Tijdens de bijeenkomsten ‘chillen’ we als vanouds met elkaar, spelen we spelletjes en liggen hierom regelmatig in een deuk.”

„Ik vind het goed om te zien hoe de jongeren over het algemeen omgaan met de opgelegde maatregelen”, vervolgt Lotte, „Ze blijven niet alleen meer binnen, maar zijn ook meer betrokken bij elkaar en laten weten elkaar te willen helpen. Daar ben ik ontzettend trots op.”

Overzicht coronamaatregelen