DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 31 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jongeren van project SOEP nemen kijkje achter schermen bij Lowlands

Jongeren van project SOEP nemen kijkje achter schermen bij LowlandsJongeren van project SOEP nemen kijkje achter schermen bij Lowlands
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN – De groep jongeren die deelneemt aan het project SOEP heeft zaterdag een kijkje genomen achter de schermen bij Lowlands. Dit gebeurde naar aanleiding van een uitnodiging van de Dronter burgemeester Aat de Jonge.

Het project SOEP was eerder dit jaar een van de winnaars van Het Beste Idee van Dronten. Centraal staat een programma om jongeren onder andere bewuster leren omgaan met financiele middelen, vandaar ook de titel: Samen Op Expeditie met Poen (SOEP).

Hakim Ziyech

De uit Dronten afkomstige profvoetballer Hakim Ziyech heeft zich opgeworpen als ambassadeur van het project. Hij nodigde de jongeren in mei uit voor een bezoek aan een voetbalwedstrijd van FC Twente, waarna de jongeren hem na de wedstrijd vragen konden stellen over zijn werk als profvoetballer.

Burgemeester Aat de Jonge volgde spontaan met een uitnodiging van de SOEP-jongeren naar Lowlands. De groep kreeg na een ontvangst door de gemeente Dronten, waarbij ook minister Van der Steur aanwezig was, een rondleiding voorgeschoteld.

Er was echter niet alleen tijd voor de 'fun' factor op Lowlands. Onderdeel van het programma was ook een gedachtenwisseling over de verleidingen van drugs en alcohol. Rene Ros van de stichting Forzsa was daarbij aanwezig om iets te vertellen over zijn verleden als verslaafde.

Verleidingen

Liane Wolfert, initiatiefneemster van het project: ,,Heel veel mensen beleven veel plezier op Lowlands. We weten ook allemaal dat er verleidingen op de loer kunnen liggen. Daarover gaan we met de jongeren in gesprek."

,,Plezier hebben en ontspanning is erg belangrijk, maar kun je er ook te ver in gaan? En, wat doe je wanneer je je bijvoorbeeld wat minder voelt, of je verkering uit is, of je hebt problemen met je ouders? Vlucht je dan weg in dingen en hoe ga je hier nu beter mee om?''

Sollicitatietraining

Het project SOEP gaat verder nog op bezoek bij de Rabobank voor een sollicitatietraining. Ook is er een speciale avond over drugs- en alcoholpreventie samen met de ouders ingepland.

Elke jongere wordt daarnaast gekoppeld aan een rolmodel, iemand die de jongeren extra kan begeleiden: ,,Een coach dus, zoals je in de Voice of Holland ook ziet."