DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jelbert Haagsma van Beachclub Nu stuurt Mark Rutte een brief met suggesties

Jelbert Haagsma van Beachclub Nu stuurt Mark Rutte een brief met suggesties
Jelbert Haagsma bij Beachclub Nu.
Foto: Fotostudio Wierd
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN – Jelbert Haagsma van Beachclub Nu nam de oproep van minister-president Mark Rutte serieus en stuurde hem een brief. „De coronamaatregelen voor de horeca zijn voor het hele land en voor ieder soort bedrijf hetzelfde. Wij hebben hier een megagrote locatie en kunnen, met aanpassingen, op een veilige manier best gasten ontvangen.”

In de brief naar Rutte meldt hij als opties een noodzakelijke reservering, voldoende ruimte tussen de gasten en op meerdere plekken een mogelijkheid om handen te desinfecteren. „We hebben daar ruimte genoeg voor.”

Zijn bedrijf aan het Veluwemeer ligt nu helemaal stil. „Veel horecaondernemers richten zich op afhalen en bezorgen, maar dat gaat bij ons niet werken. Mensen komen hier voor de locatie. We zitten overal ver vanaf en dat maakt bezorgen lastig. Dan krijgen mensen een bakje eten van een kwaliteit waar ik niet achter kan staan.”

Signaal

Ook al zou alleen het terras maar open kunnen, daar zou de eigenaar van Beachclub Nu al heel blij mee zijn. „Alle bedrijven krijgen met precies dezelfde maatregelen te maken, terwijl er op een veilige manier best wat mogelijk is. Om dat signaal te geven heb ik deze brief gestuurd. Ik verwacht geen reactie, maar ik hoop wel dat er na 28 april op de een of andere manier wat meer lucht komt en dat er rekening gehouden wordt met de mogelijkheden die een onderneming biedt.”

Hij is ondertussen blij dat iedereen binnen zijn bedrijf gezond is. „Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat staat voorop, daar hoeft geen misverstand over te bestaan.”

Ondertussen begint het stilzitten voor hem en zijn acht man vast personeel wél behoorlijk op te breken. „In januari waren we een week dicht vanwege een grote verbouwing. Vanaf maart zouden we gaan vlammen. Het zwaarst is dat onze passie hierdoor is weggenomen. We zijn wat aan het klussen en de zaak netjes aan het maken, meer kunnen we niet.”

Cashflow

De verkoop van cadeaubonnen gaat ondertussen gelukkig aardig goed. „Daarmee houden we onze cashflow een beetje op peil en kunnen we de vaste lasten betalen.”

Verder is het vooral hoop houden, wat Jelbert Haagsma nu doet. „In een hoekje gaan zitten huilen heeft geen zin. Er is nu tijd om na te denken en ik zie mogelijkheden. Ik hoop dat het signaal overkomt.”

Coronavirus