DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jan Westmaas wil niet reageren op ophef over ‘Polenhotel’

Jan Westmaas wil niet reageren op ophef over ‘Polenhotel’
De opening van de eerste kantorenvilla aan De West.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Jan Westmaas, eigenaar van de Morinel 31/33, laat via een woordvoerster van de gemeente Meppel weten niet te willen reageren op de ophef over zijn omstreden pand. De voormalige wethouder van Dronten, tegenwoordig burgemeester van Meppel, heeft zijn pand onder voorbehoud verkocht met als doel er een ‘Polenhotel’ van te laten maken.

Huisvestiging van arbeidsmigranten is volgens de huidige regels uit het bestemmingsplan verboden in het pand aan de Morinel 31/33. De kopers, Eric en Martin Daniëls, willen daarom de regels in het bestemmingsplan laten veranderen. Lukt dat niet, dan gaat de verkoop van het pand niet door.

Ook lijkt de komst van een Polenhotel in tegenspraak met het beleid van de gemeente Dronten. In de beleidsnotitie ‘Huisvesting arbeidsmigranten’ uit 2012 schrijft de gemeente dat de huisvesting van arbeidsmigranten op bedrijventerreinen niet is toegestaan.

De buren en overburen van de heer Westmaas zijn fel tegen het plan om de Morinel 31/33 als huisvesting voor 45 arbeidsmigranten te gebruiken. Dit bleek gisteravond tijdens een door de gebroeders Daniëls belegde bijeenkomst.

Openbaar bestuur

De heer Westmaas is werkzaam in het openbaar bestuur. Het is daarom curieus dat hij privé een transactie aangaat die in strijd is met het bestemmingsplan, in strijd lijkt met het beleid van de gemeente en die tegen de wens van de omwonenden in gaat. DeDrontenaar.nl heeft hem daarover enkele vragen voorgelegd, waaronder: ,,Vindt u dit pand en deze locatie geschikt voor huisvesting van arbeidsmigranten?’’

Na diverse telefoontjes en e-mails meldt het bestuurssecretariaat van de gemeente Meppel vanmiddag: ,,De heer Westmaas zal niet reageren.’’

Lees ook: