DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jaap Oosterveld (ChristenUnie): Verrassend dat het CDA zèlf verrast is

Jaap Oosterveld (ChristenUnie): Verrassend dat het CDA zèlf verrast is
Jaap Oosterveld (ChristenUnie)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Ik vind de verklaringen heel verrassend”, zegt Jaap Oosterveld (ChristenUnie) over het vertrek van de CDA-wethouders Vis en Verlaan. Hij verwondert zich vooral over de uitspraak van CDA-fractievoorzitter Jan Klopman dat hij zèlf verrast is over het besluit van zijn partijgenoten.

Oosterveld was vanochtend één van de zes ondertekenaars van de verklaring met als kop ‘CDA laat Dronten vallen’. In een toelichting zegt hij: „Voor wat betreft Dirk Minne Vis zag je het een klein beetje aankomen. Dat de heer Verlaan ook de stekker er uit trekt, dat is heel verrassend. Daarmee zit je wel met het probleem dat de helft van de wethouders is vertrokken. En hoe je het ook wendt of keert: dat ligt bij het CDA.”

Ik zit niet aan tafel

Herkent hij zich in de kritiek van beide wethouders? „Dat gaat over wat er in het college is gebeurd en ik zit niet aan de collegetafel”, reageert de fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Over de rol van de burgemeester: „De burgemeester is een zeer bekwaam man en we hebben niet zo lang geleden als raad aangegeven dat we nog een periode met hem verder willen. Dus dat is daarmee het standpunt van de raad, denk ik.”

Politieke arena

Oosterveld benadrukt dat hij nog niet met zijn fractie heeft kunnen overleggen. Hij had voor zichzelf een belangrijke rol gezien in een debat met wethouder Vis over de payroll-constructie: „Want onze fractie is ooit begonnen met vragen stellen over dat onderwerp. En dat is wel de aanleiding voor dit verhaal."

„Het is jammer dat Dirk Minne Vis hier niet meer op kan reageren. Jammer dat hij niet in de politieke arena zijn reactie geeft.”

Collegecrisis