DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

It's Kringloop moet toch besluiten de deuren te sluiten: „Niet meer verantwoord”

It's Kringloop moet toch besluiten de deuren te sluiten: „Niet meer verantwoord”
Foto: It's Kringloop
Redactie: M.H.

DRONTEN - It's Kringloop aan De Noord in Dronten heeft besloten de deur te sluiten. „Deels omdat er weinig aanloop meer was van klanten, maar voor het grootste deel omdat het niet meer verantwoord was om klanten nog te verwelkomen in de winkel”, aldus eigenaar Lieke de Lange.

Zaterdag was De Lange in een interviewtje met DeDrontenaar.nlnog hoopvol en hoopte ze de kringloopwinkel open te kunnen houden. Dit om de klanten een plek te bieden om naartoe te gaan: „En vooral om onze vrijwilligers een prettige daginvulling te geven. Onze doelstelling is en blijft om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nuttige, fijne werkplek te bieden. Dat hebben we zo lang mogelijk geprobeerd.”

Kwetsbare doelgroep

De kringloopwinkel had het contact met de klanten al beperkt door geen goederen meer in te nemen. Uit de nieuwste maatregelen van het kabinet blijkt dat dit niet voldoende was. „We willen de mogelijke verspreiding van het virus via en naar onze klanten en vrijwilligers voorkomen”, zo motiveert De Lange het besluit om helemaal dicht te gaan.

Op dit moment werkt het team van It's Kringloop achter de schermen op een beperkt aantal dagen door. Dat gebeurt in hele kleine groepjes en met strenge maatregelen. „Zo kunnen we samen naar de toekomst blijven kijken en ons voorbereiden op de heropening van de winkel”, aldus Lieke de Lange.

In de tussentijd kijkt ze samen met haar medewerkers naar andere mogelijkheden: „We gaan op zoek naar creatieve oplossingen en ideeën om ons toch in te kunnen zetten voor Dronten en voor de klanten van de kringloop.”

Overzicht coronamaatregelen