DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Irene Korting (VVD) over kritiek op burgemeester: „Dat vind ik haast schandalig”

Irene Korting (VVD) over kritiek op burgemeester: „Dat vind ik haast schandalig”
Irene Korting (VVD)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Het CDA beweert dat het vertrek van beide wethouders los van elkaar staat. Nou, dan is de timing wel erg opmerkelijk”, reageert Irene Korting (VVD) op het vertrek van de CDA-wethouders Vis en Verlaan, „Ik vind het echt onvoorstelbaar wat hier gebeurt.”

„We hebben dit echt niet zien aankomen. We wilden wethouder Vis morgen ter verantwoording roepen. Tot mijn verbazing kunnen we nu niet eens meer met hem in gesprek. En dat wethouder Verlaan nu ook opstapt, dat is wel héél opmerkelijk, want voor hem is er geen enkele politieke aanleiding om weg te gaan.

Elkaar helpen

Irene Korting heeft nooit signalen ontvangen dat het niet boterde tussen de CDA-wethouders en de burgemeester. „Ik denk juist dat er sprake is geweest van elkaar helpen en elkaar coachen. Er is volgens mij heel veel tijd geïnvesteerd om deze twee wethouders binnen het team goed te laten functioneren.”

„Ik herken de burgemeester niet in wat er nu gezegd wordt. We weten dat de burgemeester een stevig eigen willetje heeft, maar waar hij nu van beticht wordt… dat vind ik haast schandalig te noemen.”

Verantwoordelijk

„Wat ik heel vreemd vind, is dat wethouder Vis in z’n ontslagbrief zijn zorgen uitspreekt over de organisatie-ontwikkeling op het gemeentehuis. Hij is zelf verantwoordelijk voor die organisatie.”

„De heer Vis zegt dat er een storing is tussen hem en het college, een storing tussen hem en de gemeenteraad en storing tussen hem en de organisatie. Dan moet je het toch vooral bij jezelf zoeken? Dat doet hij eigenlijk niet, hij richt zijn pijlen vooral op anderen. En daar doet de heer Verlaan aan mee.”

„Als het CDA nu zegt dat het vertrek van de ene wethouder niets te maken heeft met het vertrek van de andere wethouder, dan vind ik dat tamelijk opmerkelijk.”

Collegecrisis