DeDrontenaar.nl

Woensdag, 5 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Irene Korting dinsdag eregast van Mark Rutte op tv bij ‘Goedemorgen Nederland’

Irene Korting dinsdag eregast van Mark Rutte op tv bij ‘Goedemorgen Nederland’
WNL, Jaap Kodde en Irene Korting bij de opnames voor Goedemorgen Nederland.
Redactie: M.H.

DRONTEN - Irene Korting van de VVD Dronten is dinsdagmorgen tussen 7 en 9 uur eregast van premier Mark Rutte in het tv-programma ‘Goedemorgen Nederland’ op NPO 1. Ze heeft die uitnodiging te danken aan haar finaleplaats bij de verkiezing van ‘Beste Raadslid van Nederland’.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is er iedere dag een landelijke politicus te gast bij Goedemorgen Nederland van omroep Wij Nederland (WNL). Deze gast nodigt op zijn beurt een lokale politicus uit.

Mark Rutte

Dinsdag is Mark Rutte aan de beurt. Hij heeft zijn keuze laten vallen op Irene Korting uit Swifterbant, de nummer twee van de VVD-kandidatenlijst in de gemeente Dronten.

WNL heeft vandaag een filmpje gemaakt van Irene Korting. Dat gebeurde op de boerderij van partijgenoot Jaap Kodde aan de Oudebosweg in Dronten. „Ze zijn hier twee uur geweest voor een filmpje van anderhalve minuut, waarbij aandacht wordt besteed aan de landbouw en de Floriade”, vertelt Kodde. Hij vond het een leuke ervaring: „Alhoewel het héél erg koud was…”

Niet bij laatste vier

Irene Korting was doorgedrongen tot de laatste twaalf bij de verkiezing van Beste Raadslid van Nederland, georganiseerd door onder andere WNL. Inmiddels is bekend geworden dat ze niet bij de laatste vier zit.

„Iedereen is hartstikke trots dat ze het zo ver geschopt heeft”, weet Jaap Kodde, „Niet alleen VVD’ers, maar ook de andere partijen, zo heb ik zaterdag bij de pop-upwinkel gemerkt. Ze heeft Dronten toch weer een beetje op de kaart gezet.”

Goedemorgen Nederland

De publiciteit krijgt dinsdagmorgen dus een vervolg bij Goedemorgen Nederland. Dit programma wordt gepresenteerd door Vivienne van den Assem, Leonie ter Braak en Roos Moggré.

Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen

Aanvang: dinsdag 20 maart 2018 07:00