Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Investeren in de Floriade in Almere? Het mag van de Drontenaar wel een tandje minder

Investeren in de Floriade in Almere? Het mag van de Drontenaar wel een tandje minder
Hoeveel geld steekt de gemeente in de presentatie van Dronten op de Floriade 2022 in Almere?
Foto: Zomerenquête DeDrontenaar.nl

DRONTEN - Geen cent naar de presentatie van Dronten op de Floriade van 2022 in Almere. Dat vindt meer dan de helft van de inwoners, zo blijkt uit een tussenstand van de zomerenquête van DeDrontenaar.nl. De mening van de lezers staat lijnrecht tegenover de gemeenteraad, die voor de komende drie jaar al 150.000 euro opzij heeft gelegd. Daar komt in het jaar van de Floriade nog een onbekend bedrag bij op.

In de gemeenteraad zijn alleen GroenLinks en de SP tegen promotie van Dronten tijdens de Floriade. De ChristenUnie had tijdens de verkiezingscampagne nog haar twijfels, maar is inmiddels om. Wethouder Irene Korting (VVD) vindt de Floriade belangrijk voor Dronten, omdat deze sector een pijler onder de economie en de werkgelegenheid is.

Zoals gezegd gaat het om een voorlopige uitslag van onze zomerenquête. Lezers kunnen hun mening nog tot 15 augustus kenbaar maken.

Zomerenquête DeDrontenaar.nl

Tussenstand zomerenquête 2018

Hoeveel geld steekt de gemeente in de presentatie van Dronten op de Floriade 2022 in Almere?

Max. 1 miljoen euro

5,4%

Max. 500.000 euro

11,2%

Max. 250.000 euro

31,5%

Niets

51,8%
Bron: Zomerenquête DeDrontenaar.nl

Verkiezingsbeloften

Stelling voor gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018: De gemeente Dronten moet zich stevig op de kaart zetten tijdens de Floriade (Almere, 2022) en dat mag best wat kosten.

D66 - helemaal eens

De Van der Staay Foodgroup, Aeres Hogeschool en andere agrarische topsectoren mogen niet ontbreken op de Floriade. De gemeente Dronten kan dat ruimhartig faciliteren.

CDA - eens

Dronten is koploper in de agrofood sector door onze vruchtbare bodem, ruime kavels, goede waterhuishouding en een uniek agrarisch kenniscentrum. Een goede presentatie op de Floriade biedt kansen voor nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid. Doen dus!

VVD - eens

De Floriade is een groot evenement en trekt wereldwijd bezoekers. Verschillende Drontense bedrijven/instellingen zijn hierbij betrokken. Goed als de gemeente bij bestaande initiatieven aansluit (indien nodig bijdraagt) en zo Dronten op de kaart zet.

PvdA - eens

Dronten staat al stevig op de kaart waar het gaat om de agrarische sector. Dit is echter wel een hele unieke kans voor Dronten om zich nog beter te positioneren. En dat mag best iets kosten.

Leefbaar Dronten - eens

Als de gemeente Dronten zich op de Floriade kan promoten is dat prima, maar het is de vraag wat het effect daarvan zal zijn. De kosten dienen binnen de perken te blijven.

ChristenUnie - neutraal

Natuurlijk moet Dronten stevig op de kaart worden gezet. Maar om dat via een Floriade te doen is een route die weinig waarborgen geeft. Subsidiegeld inzetten met de gedachte ‘dat het echt wel wat mag kosten’ is veel te mager.

GroenLinks - oneens

Het is goed om kansen voor ondernemers en onderwijs tijdens de Floriade te verzilveren. Maar de deze vinden plaats in Almere en GroenLinks verwacht maar een beperkt positief effect voor Dronten. Daarom willen we hier niet veel geld voor uittrekken.

SP - helemaal oneens

Geen cent naar de Floriade wat de SP betreft. Een onnodig prestigeproject wat teveel geld kost.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo