DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ineke Bakker (64) uit Blokzijl benoemd tot waarnemend burgemeester van Dronten

Redactie: M.H.

DRONTEN - Commissaris van de koning Leen Verbeek heeft Ineke Bakker per 1 november benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Dronten. Bakker is 64 jaar oud, woont in Blokzijl (Overijssel) en is lid van de VVD.

De benoeming heeft plaatsgevonden na overleg met een vertegenwoordiging vanuit de gemeenteraad van Dronten, schrijft de provincie Flevoland in een persbericht.

Vóór de zomer

De waarnemend burgemeester legt op donderdag 1 november tijdens een ingelaste gemeenteraadsvergadering de belofte af. „De waarneming duurt tot het moment dat er in Dronten een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt”, aldus de provincie, „Dit zal naar verwachting voor de zomer van 2019 het geval zijn.”

Volgens het persbericht beschikt Ineke Bakker over ruime bestuurlijke ervaring en een breed netwerk. Zo was zij onder andere waarnemend burgemeester van Dinkelland, waar ze als gevolg van een bestuurscrisis maar liefst 21 maanden bleef.

Steenwijkerland

Volgens Wikipedia begon haar politieke carrière in 1996, toen ze steunlid werd van de VVD-fractie in de gemeente Steenwijkerland. Vanaf de eeuwwisseling was ze zes jaar wethouder van deze gemeente, waarbij ze zich vooral bezighield met Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Milieu.

Aansluitend was Ineke Bakker vier jaar fractievoorzitter van de VVD-fractie in de Provinciale Staten van Overijssel. In de periode 2011 tot 2015 was ze lid van het college van gedeputeerde staten van diezelfde provincie.

Burgemeester Dronten